Byl jsem na tom psychicky špatně a trenéři chtěli zápas odvolat, překvapil Pimblett

Byl jsem na tom psychicky špatně a trenéři chtěli zápas odvolat, překvapil Pimblett Paddy Pimblett | zdroj: Profimedia

Na víkendovém turnaji UFC 304 v Anglii nebude chybět ani domácí Paddy Pimblett. Málem byl ale nucen odstoupit, trenérům se totiž nelíbilo jeho psychické rozpoložení.

Od bojovníků většinou slýcháme, že příprava na zápas byla „nejlepší, v jejich dosavadní kariéře“. Málokdo si dovolí přiznat, že tomu tak nebylo. I psychologická hra před soubojem se totiž může promítnout v kleci, tak proč soupeři dávat výhodu.

Paddy Pimblett sice začal v podobném duchu, cítí se prý být v životní formě, ale záhy přiznal, že příprava neprobíhala úplně nejlépe. „Pár věcí se pokazilo i v osobním životě, měl jsem menší depresi,“ přiznal v rozhovoru pro Sky Sports. „Asi před pěti nebo šesti týdny můj trenér zvažoval, že mě stáhne. Mentálně jsem tam prostě nebyl. Nedávno jsem říkal, že tohle bude nejhorší příprava v mém životě, a ještě dva nebo tři týdny zpátky byla.“

Odstoupit ze zápasu pro něj prý nepřipadalo v úvahu. Dokonce se obrátil na psychologa, k čemuž nabádá i všechny, kteří si něčím podobným prochází. „Musím o tom mluvit, protože nikdo jiný to neudělá. Asi to zmíním i v kleci, až vyhraju.“ Připomněl také, že se nedávno zabil MMA bojovník Conor Hitchens. 

Není to poprvé, co Pimblett o psychických problémech mluví. Když před dvěma lety v Londýně porazil Jordana Leavitta, prozradil, že pár hodin před vážením dostal zprávu, že jeden z jeho přátel spáchal sebevraždu. „Je tady na tomhle světě stigma, že muži nemůžou mluvit o svých problémech. Poslouchej, pokud jsi chlap a máš na svých ramenou pořádnou tíhu, a myslíš si, že jediný způsob, jak to vyřešit, je, že se zabiješ, prosím, promluv si s někým. Promluv si s kýmkoliv. Já vím, že bych ho raději nechal vybrečet na rameni, než bych šel příští týden na jeho pohřeb. Takže prosím, zbavme se tohoto stigmatu a chlapi začněte mluvit,“ vybídl tehdy diváky a jeho výzva prý měla úspěch.

Show si ukradnu pro sebe! 

V neděli ráno změří Paddy síly s Bobbym Kingem Greenem a v případě vítězství se konečně posune do nejlepší patnáctky lehké váhy. Navíc má před podpisem nové smlouvy, což je také dobrá motivace. „Jdu si tam ukrást show pro sebe! Snažím se o to pokaždé, ale s posledními dvěma výkony jsem nebyl spokojený. Ale dva poslední výkony v Anglii byly absolutně spektakulární – ukončení v prvním a druhém kole. Oboje ale byly submise, tentokrát ale půjdu po knockoutu, abych všem ukázal, že nejsem jen grappler,“ láká fanoušky. Jestli se mu to podaří, se dozvíme v neděli ráno, hlavní karta turnaje UFC 304 začíná ve 4:00 našeho času. Startovka vypadá takto:

Hlavní karta (start 4:00)

Leon Edwards vs. Belal Muhammad

Tom Aspinall vs. Curtis Blaydes

King Green vs. Paddy Pimblett

Christopher Leroy Duncan vs. Gregory Rodrigues

Arnold Allen vs. Giga Chikadze

Prelims (start 2:00)

Nathaniel Wood vs. Daniel Pineda

Molly McCann vs. Bruna Brasil

Jake Hadley vs. Caolan Loughran

Modestas Bukauskas vs. Marcin Prachnio

Early Prelims (start 0:00)

Oban Elliott vs. Preston Parsons

Muhammad Mokaev vs. Manel Kape

Sam Patterson vs. Kiefer Crosbie

Mick Parkin vs. Lukasz Brzeski

Shauna Bannon vs. Alice Ardelean

Zdroje:  Sky Sports

Nejnovější články