Chce bojovat s každým, to se mi líbí, pěje White ódy na Alexe Pereiru

Chce bojovat s každým, to se mi líbí, pěje White ódy na Alexe Pereiru Jiří Procházka vs. Alex Pereira 2 | zdroj: Profimedia

Dana White si pochvaluje přístup Alexe Pereiry a chápe, proč ho fanoušci milují.

Mít šampiona, jako je Alex Pereira, je pro UFC doslova požehnáním. Poatan totiž očividně kývne na jakoukoliv výzvu, i když přijde na poslední chvíli, a navíc má široké pole působnosti – může totiž nastoupit hned ve třech váhových kategoriích. Včera opět připomněl, že by rád změřil síly se šampionem střední váhy Dricusem du Plessim.

„Soustředím se na můj další zápas a budu připraven, ale nikdy nevíte, co se může stát. Takže nehledě na výsledek chci jít ještě jednou dolů do střední váhy a jít si tam pro pásHej, Dricusi, ukaž svou vůli se mnou bojovat, abys mohl dokázat, že jsi lepší než já. S tvým veřejným prohlášením to bude snadné realizovat,“ vybídl Jihoafričana na sociálních sítích.

„Ty a tvůj přítel Sean Strickland můžete mít doma hádku o to, kdo půjde spát první,“ zareagoval Dricus, který příště pravděpodobně změří síly právě se Stricklandem. Teoreticky bychom se ale brzy mohli dočkat i souboje s Pereirou.

Šéf UFC Dana White si pochopitelně Alexův přístup pochvaluje. „Je zatraceně drsnej. To je můj názor na něj. Chce jít o váhu výš, chce jít o váhu níž, chce všude. To proto ho lidi milují. Tohle je ten typ bojovníků, které milují. Pereira chce bojovat s každým. Mě se to líbí!“ rozplýval se na tiskovce po skončení show Contender Series. „Dává nám to taky spoustu možností při skládání zápasů,“ přidal později ještě další důvod.

V minulosti se White sice vyjádřil proti Pereirově záměru přejít do těžké váhy, ale dá se to pochopit. Polotěžká divize byla dlouho v chaotickém stavu, kdy se šampion měnil po každém titulovém zápase, řád nastolil právě Pereira, který nejprve pás vybojoval nad Procházkou, následně zničil i Hilla a pozici ztvrdil dalším vítězstvím nad českým samurajem. 

V těžké váze mezitím posiluje postavení Toma Aspinalla. V ideálním světě by se v příštím roce utkal s legendárním Jonem Jonesem o právoplatný titul, a pokud v té době bude pokračovat Pereirova éra, bude mít UFC na stole další obrovský zápas. Vždyť, kdo by ho nechtěl vidět v nejtěžší váhové kategorii proti jednomu z výše zmíněných pánů.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články