Co si v kleci řekli Conor a Khabib? UFC zveřejnilo nové záznamy zápasů, je na nich i Pereirovo drtivé KO Procházky

Co si v kleci řekli Conor a Khabib? UFC zveřejnilo nové záznamy zápasů, je na nich i Pereirovo drtivé KO Procházky Začátek památného souboje mezi McGregorem a Nurmagomedovem. | zdroj: Profimedia

Byl to asi ten nejvyhrocenější zápas v dějinách MMA. Trashtalk Conora McGregora přerostl do osobní roviny a Khabib Nurmagomedov se mu v oktagonu toužil pomstít. I proto duel stále vévodí žebříčku prodejů pay-per-view přenosů, pořídilo si ho tehdy 2,4 milionu platících zákazníků, což je o 800 tisíc víc než odvety McGregora s Diazem a Poirierem.

Teď UFC na svém youtubovém kanále dalo zápas k dispozici zdarma v dosud neviděné podobě, která jej ukazuje z trochu jiné perspektivy a bez mnohdy rušivého komentáře. Díky všudypřítomným mikrofonům naopak můžeme slyšet to, co se odehrávalo přímo mezi bojovníky a jejich trenéry.

Zajímavé je porovnat oba „rohy“. Zatímco tým SBG Ireland se soustředí na to, aby McGregorovi dobře radil, Dagestánci Khabiba hecují, aby nenáviděného soupeře co nejvíce dobil. „Zabij ho, zlom mu ruku!“ vykřikují v jedné chvíli. Hlavní kouč Xavier Mendez je dokonce musí krotit.

Zatímco McGregorovi moc do řeči nebylo a síly konzervoval na to, aby vydržel až do konce, Khabib si zápas užíval. „Co se stalo? Teď si pojďme promluvit!“ hecuje na záznamu Ira. Jeho známá hláška, že „je to jen byznys“ tentokrát chybí.

Plné práce měl rozhodčí Herb Dean, který musel McGregora několikrát napomínat kvůli faulům. „Strhnu ti bod, jestli mu budeš dávat kolena do hlavy,“ varuje Ira ve druhém kole a hned vzápětí musí řešit to, že se Conor prsty na nohou přidržuje pletiva.

Zajímavé je i to, jak Islam Makhachev nabádá Khabiba, aby se během pauzy na Ira podíval. „Chcípá tam na stoličce, podívej se na něj, nemohl ani chodit,“ dodává svému parťákovi potřebnou psychickou energii.

Zápas nakonec skončil ve čtvrtém kole, kdy Khabib donutil Conora odklepat. Záznam končí tím, jak na něj plivne a odchází do svého rohu. Jak ale víme, tím boj neskončil. Kdo ví, možná nám UFC jednoho dne ukáže i podobné záběry z následné hromadné rvačky.

Do šesté epizody UFC Muted se tentokrát dostaly i záběry z duelu Procházka versus Pereira 2. V tom spolu bojovníci sice nemluvili, ale zaslechneme alespoň část rozhovoru, který v českém rohu proběhl během pauzy po prvním kole. Pereira ale pár vteřin poté Jiřího zaskočil highkickem z přední nohy.

Na celé video se můžete podívat zde.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články