Další trable šampiona Jona Jonese. Po konfrontaci s antidopingovými komisaři mu hrozí rok vězení

Další trable šampiona Jona Jonese. Po konfrontaci s antidopingovými komisaři mu hrozí rok vězení Jon Jones | zdroj: Profimedia

Nepoučil se! Jon Jones má opět problémy se zákonem. Po obvinění z držení drog, jízdě pod vlivem
alkoholu či domácímu násilí má na krku další problém se zákonem. Tentokrát mu hrozí až roční pobyt
za mřížemi.

Dle mnohých nejlepší bojovník všech dob, bývalý král polotěžké váhy a současný šampion nejtěžší divize Jon Jones je obviněn ze spáchání přestupku vůči antidopingovému komisaři, kterého se měl dopustit 30. března letošního roku ve svém domě v Novém Mexiku. Jones je obviněn z napadení a přečinu zasahování do komunikace. Slyšení je naplánováno na 17. července a proběhne on-line formou. Tuto zprávu potvrdili pro server mmafighting.com zástupci soudu. Pokud bude Jones usvědčen, může skončit za mřížemi po dobu až jednoho roku.

Zástupci antidopingové agentury navštívili Jonese v jeho domě v brzkých ranních hodinách. Podle agentky Crystal Martinez vypadal Jones rozrušeně a nebyl schopen poskytnout vzorek moči. Místo toho mu byla nabídnuta možnost odevzdat vzorek krve. Martinez tvrdí, že jí poté šampion těžké váhy začal klást podivné otázky včetně té „jestli má peníze,“ protože ji chtěl zažalovat. Policii také řekla, že jí sebral telefon a začal ji natáčet. Dále státním orgánům sdělila, že byla vyděšená, protože Jones stál během incidentu necelý metr od ní a bála se, že by ji mohl udeřit.

Jon samozřejmě veškerá obvinění odmítá a k incidentu se vyjádřil na svých sociálních sítích:

„Nedávno mě navštívila antidopingová kontrola, když jsem slavil narozeniny a zdřímnul si,“ napsal začátkem dubna. „Po probuzení mě zaskočila neprofesionalita a protokol jednoho z agentů, což způsobilo frustraci, která vedla k použití vulgárních výrazů, kterých lituji. Chci zdůraznit, že jsem nevyhrožoval, k nikomu jsem se nepřiblížil a na nikoho neútočil.“

„Je nešťastné, že se falešné zprávy šíří bez ověření faktů. Chci vám zdůraznit, že se proti těmto nepodloženým obviněním budu bránit. Pravdou je, že k žádnému incidentu nedošlo,“ doplnil šampion, který má na kontě více obvinění než Kbabib Nurmagomedov titulových obhajob, jak v žertu psali fanoušci na sociálních sítích.

Problém mohl být i v tom, že UFC koncem loňského roku ukončilo dlouholetou spolupráci s americkou antidopingovou organizací USADA a testování se ujal agentura Drug Free Sport. Je tedy možné, že jejich komisaři jednají a vystupují jinak, než jsou zápasníci zvyklí. To však nemění nic na tom, že Jones své jednání možná přehnal a v tom případě bude čelit následkům. Někteří tvrdí, že prohřešků již bylo tolik, že by měl konečně navléknout vězeňský mundůr. To se ale v tomto případě s největší pravděpodobností nestane a „Bones“ při prokázání viny pouze zaplatí další finanční pokutu.

Na slyšení, které proběhne dnes (17. července) si vyslechne obvinění a případné podání žaloby. Tento incident může ohrozit jeho sportovní kariéru. Šampion těžké váhy totiž vyhlíží duel se Stipe Miočičem. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články