Dana White odhalil 4 bojovníky, které považuje za největší velikány MMA

Dana White odhalil 4 bojovníky, které považuje za největší velikány MMA Jon Jones | zdroj: Profimedia

Otázka, kdo je tím nejlepším bojovníkem všech dob, se ve světě MMA řeší prakticky neustále. Zejména šéf UFC v posledních měsících neustále připomíná, že jím je Jon Jones. Teď ale dostal otázku, kdo by tvořil jeho „Mount Rushmore“, tedy které čtyři bojovníky považuje za nejvýznamnější.

„Musíte vybrat Jona Jonese,“ začal White s úsměvem. „Musíte tam dát Rondu Rousey. Ženy by v UFC nebojovaly, kdyby nebylo jí.“

„Museli byste tam taky určitě dát George St. Pierra. A absolutně bez debat Conora McGregora. On tenhle sport pozvedl a změnil globálně.“

Whiteova volba asi nepřekvapí. Jon Jones se stal nejmladším šampionem UFC, Ronda Rousey platila za obrovskou hvězdu a prorazila v nejslavnější organizaci cestu ženám. GSP byl fenomén a McGregor pomohl MMA posunout směrem k mainstreamu. 

Samozřejmě by ale bylo možné argumentovat i pro jiné bojovníky. Třeba Fedor Emelianenko v UFC sice nikdy nezápasil, ale svého času táhl v těžké váze neuvěřitelnou sérii vítězství a byl považován za neporazitelného. To podobné je možné říct i o Andersonu Silvovi, který dlouhá léta dominoval střední váze UFC a jeho 10 titulových obhajob tam stále nikdo nepřekonal. Nesporný je i vliv Khabiba Nurmagomedova, který v podstatě odstartoval dagestánskou vlnu. V jeho neprospěch nicméně mluví to, že kariéru ukončil možná až příliš brzy. Je ale na každém fanouškovi, jak si svou imaginární „Mount Rushmore“ poskládá.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články