Dobrá zpráva, halu UFC APEX čeká velká změna a turnaje se budou muset dočasně přesunout jinam

Dobrá zpráva, halu UFC APEX čeká velká změna a turnaje se budou muset dočasně přesunout jinam UFC girl Arianny Celeste | zdroj: Profimedia

Minimální divácká kulisa a turnaje spíš do počtu, tím se vyznačuje hala UFC APEX, kterou si vedení největší MMA organizace oblíbilo. Čeká nás ale zásadní změna.

UFC na nás chrlí turnaje skoro každý týden. Zatímco před pandemií koronaviru se dějiště turnajů pravidelně střídalo a největší organizace cestovala i s menšími akcemi po celém světě (zavítala mimo jiné i do Prahy), v roce 2020 začalo pro naprostou většinu eventů využívat svou vlastní komorní halu APEX v Las Vegas, kterou původně vybudovalo pouze pro show Contender Series a The Ultimate Fighter.

Jenže co bylo během pandemie skvělým počinem, začalo po čase nudit. Zčásti proto, že se teď na turnajích z APEXu objevují méně známí bojovníci. UFC se však i dlouho poté, co se většina světa opět otevřela a zmizela veškerá omezení, nemělo k tomu, aby se s turnaji opět vydalo do světa. Jen letos se jich tam odehrálo už 14. Dana White ale v květnu signalizoval, že tyto komorní turnaje budou brzo minulostí.

Zřejmě je to ale pravda jen z části. „APEX projde rekonstrukcí, budeme ho zvětšovat. Bude větší a lepší. Bude to stát asi 25 milionů dolarů,“ prozradil nyní White a dodal, že bude možné v hale zakoupit občerstvení a kapacita bude 1000 míst k sezení. Přestavba začne letos na podzim a měla by trvat do příštího léta.

Není divu, že si UFC APEX oblíbilo. Odpadají jim díky němu mnohé starosti s produkcí a pronájmem hal. Zároveň musí kvůli smlouvám s bojovníky a televizním právům produkovat turnaje, které jsou mnohdy spíš do počtu a zaujmou víceméně jen ty nejskalnější fanoušky. Doufejme tedy, že takových eventů bude co nejméně a největší světová organizace v blízké budoucnosti třeba opět zavítá i někam do našich končin.

Zdroje:  TNT Sports

Nejnovější články