Dominick Reyes prozradil, jakou chybu udělal po zápase s Jonesem, za pomoc s jejím odhalením vděčí i Procházkovi

Dominick Reyes prozradil, jakou chybu udělal po zápase s Jonesem, za pomoc s jejím odhalením vděčí i Procházkovi Mezi Reyesem a Procházkou panoval vzájemný respekt už před zápasem. | zdroj: Profimedia

Bojovníci po prohrách často dělají změny v tréninku, někdy ale nefungují a je potřeba udělat krok zpátky. To si uvědomil i Dominick Reyes.

Jako neporažený vystoupal Dominick Reyes v UFC až k vrcholu, tam mu ale v titulovém zápase zlomili vaz rozhodčí a následoval pád, který ne a ne zastavit. Postupně schytal knockout od Blachowicze, Procházky i Ryana Spanna. Začínaly se tak ozývat hlasy, že by možná bylo lepší to zabalit. Žádný bojovník ale nechce končit takhle.

Minulý víkend se „Devastátorovi“ podařilo konečně vrátit do vítězného sedla a to ve velkém stylu. Dustin Jacoby na něj po úvodním oťukávání zkusil zatlačit, ale se zlou se potázal. Reyes přerušil jeho nápor dobře trefeným hákem a jakmile viděl, že je soupeř v problémech, vítězství už si uniknout nenechal.

První vlaštovka samozřejmě ještě jaro nedělá, Reyes ale věří, že se mu konečně podařilo udělat tečku za špatným obdobím, které se táhlo od roku 2020. „Sešel jsem z cesty. Hledal jsem něco, co už jsem přitom měl. Po zápase s Jonesem jsem si myslel, že jsem potřeboval udělat víc. Cítil jsem, že jsem do toho mohl dát víc, zatímco ve skutečnosti jsem tomu dal vše a ještě něco navíc,“ přiznal teď v pořadu The MMA Hour, jak ho sporná prohra negativně ovlivnila.

Změnil tedy tým, zamířil do většího gymu, aby trénoval s lepšími bojovníky. To se sice zdá jako logický krok, pro Reyese to ale kýžený efekt nepřineslo, ba naopak. Uvědomit si, že by se měl vrátit zpátky ke kořenům, mu prý pomohli až jeho poslední soupeři.

„Něco neděláš dobře, takhle přece nezápasíš, děláš zásadní chyby. Co musíš udělat, abys byl zase sám sebou?“ popsal, co se mu honilo hlavou. Omluvil se tedy původním trenérům a zeptal se jich, zda by ho byli ochotni přijmout zpět. Po víkendu se zdá, že to byl krok správným směrem, zda to ale nebylo spíš štěstí, se ukáže až v dalších zápasech.

Ačkoliv Reyes neskrývá, že jeho hlavním snem je získat titul UFC, aktuálně na něj prý vůbec nemyslí. „Nejsem tady jen proto, abych zápasil. Jsem tu, abych se stal šampionem, to jo, ale ještě tam nejsem. Budu dál vyhrávat, a pak uvidíme,“ plánuje. Další zápas by rád stihl do konce letošního roku.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články