Doufám, že Pereira už s nikým neprohraje, překvapil Adesanya

Doufám, že Pereira už s nikým neprohraje, překvapil Adesanya Adesanya oplatil Pereirovi předchozí porážky i s úroky | zdroj: Profimedia

Absolvovali spolu 4 zápasy a vzniklo tak mezi nimi zvláštní pouto. Israel Adesanya vysvětlil, proč teď fandí Pereirovi.

Jejich rivalita patří k těm největším, jaké jsme kdy v bojových sportech viděli. Alex Pereira Israele Adesanyu nejprve dvakrát porazil v kickboxu, aby ho později pronásledoval i do oktagonu a ujal se vedení 3:0 na zápasy. Stylebenderovi se podařilo vyhrát až zatím poslední duel, čímž v podstatě vyštval Poatana ze střední váhy. A zatímco Brazilec by se dalšímu souboji nebránil, Adesanya považuje příběh za uzavřený.

„Právě teď se mu zatraceně daří. Je prostě strašně dobrý. Doufám, že už po zbytek kariéry neprohraje, takže budu moci říct, že jsem ho jednou porazil,“ prohlásil Izzy v posledním videu ze své vlastní produkce.

Tam mimo jiné také nabídl svůj pohled na nadcházející Pereirův zápas, v němž se o víkendu na UFC 307 postaví Khalilovi Rountreemu.

„Překvapilo mě, že tenhle zápas udělali, protože jsem si myslel, že jako další bude Pereira versus Ankalaev,“ přiznal Stylebender. „Ale každý v nejlepší desítce může kdykoliv dostat šanci, teď ji dostalo číslo osm. Nejdříve jsem si stejně jako většina lidí říkal, co to sakra je. Ale teď se na ten fight těším kvůli tomu, co do toho Khalil přináší. Je to vyklidněný týpek, který je strašně násilný. Celý jeho příběh je šílený…,“ pokračoval s tím, že by mu vlastně i přál úspěch.

Jako možnou cestu k vítězství pro Rountreeho vidí tlak. „Musí mu jít po krku, nesmí se bát a musí tlačit, což není nemožné. Musí si dávat bacha na lowkicky, protože to ho v minulosti zastavilo.“ Pokud chce vyhrát, musí se podle Israele snažit vyhrát v úvodu zápasu, zároveň si ale musí dávat pozor, aby to nepřepálil. Možnou výhodu u něj vidí v thajském klinči.

Pereira je ale podle Adesanyi aktuálně rozjetý a působí nezastavitelně. „Tipuju, že to Alex ukončí ve druhém kole. Ale poslouchejte, jestli se Khalilovi podaří zvítězit, tak šokuje svět.“

Jak to dopadne, se dozvíme v neděli ráno. Turnaj UFC 307 startuje třicet minut po půlnoci, hlavní část programu přijde na řadu tradičně ve 4:00 našeho času.

Kompletní startovka vypadá takto:

Alex Pereira vs. Khalil Rountree Jr.

Raquel Pennington vs. Julianna Peña

Jose Aldo vs. Mario Bautista

Ketlen Vieira vs. Kayla Harrison

Roman Dolidze vs. Kevin Holland

 

Prelims (start 2:00)

Stephen Thompson vs. Joaquin Buckley

Marina Rodriguez vs. Iasmin Lucindo

Cesar Almeida vs. Ihor Potieria

Austin Hubbard vs. Alexander Hernandez

Early Prelims (start 0:30)

Ryan Spann vs. Ovince Saint Preux

Carla Esparza vs. Tecia Pennington

Court McGee vs. Tim Means

Zdroje:  Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články