Edwards se nebrání souboji s Makhachevem a rovnou uvedl, kdy by na něj mohlo dojít. Pak chce sám o váhu výš

Edwards se nebrání souboji s Makhachevem a rovnou uvedl, kdy by na něj mohlo dojít. Pak chce sám o váhu výš Leon Edwards si užívá vítězství nad Kamaruem Usmanem | zdroj: Profimedia

V UFC se rýsuje další souboj šampionů, zda na něj dojde, ale bude záležet na jejich dominanci.

Je to tak trochu trend dnešního MMA, kdy šampioni krátce po zisku prvního opasku začnou pokukovat po druhém. Netají se tím ani Islam Makhachev, který zatím neochvějně vládne lehké váze (70,3 kg). Když minulý víkend zvítězil nad Dustinem Poirierem, znovu připomněl, že by se rád vydal na výpravu do welteru (77,1 kg).

Tam od loňského roku kraluje Leon "Rocky" Edwards. Ten sice Makhachevův nápad vítá, ale zároveň Dagestánce trochu krotí.

„Cítím, že máme oba práci v našich divizích. On právě obhájil titul proti první opravdové lehké váze, takže si myslím, že musí porazit několik dalších, než může pomýšlet na přechod nahoru,“ prohlásil v rozhovoru pro Sky Sports.

„Ale pokud budeme oba pokračovat v kralování, tak proč ne? Můžeme si to v budoucnu dát. Je nám oběma 32 let, takže na to máme čas.

Sám Leon nejprve plánuje vyčistit welterovou divizi. Odveta s Belalem Muhammadem už je naplánovaná, o svém vítězství nad Američanem palestinského původu nepochybuje. Jako dalšího vidí neporaženého Shavkata Rakhmonova, na radaru má ale i drzého Iana Garryho, Michaela Venoma Page a nebránil by se ani money fightu s Conorem McGregorem, pokud Ir přejede Michaela Chandlera.

„Můj plán je ještě dvakrát obhájit letos, pak jednou na začátku příštího roku a na konci se přesunout do střední váhy,“ neskrývá "Rocky", že i on touží po druhém šampionském pásu. Vyjde mu to, anebo jej někdo z trůnu welterové divize sesadí dřív?

Zdroje:  Sky Sports

Nejnovější články