Gaethje prozradil, co by ho okamžitě donutilo ukončit kariéru. Odhalil také seznam bojovníků, se kterými se chce utkat

Gaethje prozradil, co by ho okamžitě donutilo ukončit kariéru. Odhalil také seznam bojovníků, se kterými se chce utkat Max Holloway vs. Justin Gaethje | zdroj: Profimedia

Justin Gaethje, jeden z nejtvrdších a nejnebezpečnějších bojovníků lehké váhy UFC, sice zatím neplánuje pověsit rukavice na hřebík, ale přiznává, že rozhodnutí o případném konci kariéry závisí na výsledcích jeho nejbližších zápasů. 

Ve svém posledním zápase, který se uskutečnil v dubnu letošního roku na turnaji UFC 300, schytal Gaethje v poslední vteřině brutální KO od Maxe Holloway. Od tohoto okamžiku se Američan v kleci neobjevil. Odpočíval a přemýšlel nad svou budoucností. 

Gaethje, který je známý svou nekompromisní bojovou technikou a schopností rozdávat knockouty, přiznal, že už nechce znovu čelit takové porážce. Ze svých 25 vítězství ukončil 20 na KO nebo TKO, zatímco on sám takto padl jen třikrát a totálně vypnutý zůstal pouze v posledním případě.

„Jakmile si uvědomím, že nemohu vyhrát titul nebo o něj alespoň bojovat, bude čas skončit,“ prozradil Justin v rozhovoru pro média. „Jestli to bude brzy, to nedokážu předpovědět, ale pokud znovu skončím v bezvědomí jako proti Hollowayovi, pověsím rukavice na hřebík. Takové věci prostě nechci zažít více než jednou.“ 

Přesto se nehodlá vzdát. Má dokonce seznam soupeřů, se kterými by se rád utkal a kteří by mu mohli pomoci dostat se zpět na výsluní. Figurují v něm jména Dan Hooker, Charles Oliveira, Dustin Poirier a Alexander Volkanovski. Tedy samí elitní bojovníci. 

Zajímavostí je, že s Poirierem a Oliveirou už Gaethje v minulosti bojoval. Oliveira ho v květnu 2022 porazil na submisi, zatímco s Poirierem má vyrovnanou bilanci 1:1. Naposledy se utkali na UFC 291 a díky skvělému headkicku Justin srovnal skóre. 

Porážka od Hollowaye však Gaethjeho dostala do složité pozice v žebříčku vyzyvatelů. Přesto Justin neskládá zbraně a věří, že má stále šanci na titulový zápas. Ví, že v minulosti se k titulovým soubojům i přes prohry mnozí jeho kolegové dostali, například právě Poirier. 

Do boje se „Highlight“ plánuje vrátit již brzy.„Řekl jsem, že si dám šest měsíců pauzu předtím, než začnu znovu spárovat. Už to je pět měsíců a mám pocit, že už to nevydržím. Ale dám tomu ještě měsíc a pak se vrátím do přípravy. Uvidíme, jak se rozhodne můj trenér a manažer.“ 

Z Gaethjeho slov je zřejmé, že je připravený dál bojovat o své místo na výsluní lehké váhy UFC. Přesto z nich můžeme vyčíst i jisté obavy. A upřímně, po tak tvrdém knockoutu se není čemu divit. Ostatně, jak říká sám Justin, nikdo nechce něco podobného zažít dvakrát. 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články