Gilbert Burns prozradil, jak dobrý je šampion Topuria na tréninku

Gilbert Burns prozradil, jak dobrý je šampion Topuria na tréninku Ilia Topuria | zdroj: Profimedia

Když se Ilia Topuria před časem zastavil ve vyhlášeném americkém gymu, udělal tam velký dojem.

Už v sobotu nás čeká nabitý turnaj UFC 308, jemuž vévodí bitva o titul pérové váhy. Ilia Topuria naposledy mnohé překvapil, když o šampionský pás připravil skvělého Alexandera Volkanovskiho. Australana navíc dokázal knockoutovat přesně tak, jak sebevědomě předpovídal.

Pro brazilského tvrďáka Gilberta Burnse to překvapení nebylo, Topuriu totiž viděl na trénincích, když „El Matador“ v rámci přípravného kempu zamířil do gymu Kill Cliff v Americe. „Knockoutoval tři moje týmové parťáky. Neposlal je jenom k zemi, vypnul je! Navíc s velkými rukavicemi. Řeknu to ještě jednou – s velkými rukavicemi,“ prozradil v rozhovoru pro kanál Morning Kombat.

To ale není všechno, Ilia udělal na Burnse dojem i v jiné oblasti boje. „Občas hodinu zakončíme tím, že musíš na zem dostat svého sparring parťáka. Topuria byl uprostřed s velmi dobrým wrestlerem z Dagestánu. Ten chlap je strašně silný, má dobrou obranu a Ilia ho dostal na zem. V tu chvíli jsem si řekl – Sakra, on fakt umí všechno.“

Trénink je samozřejmě něco jiného než zápas, ale „El Matador“ ukazuje, že má silnou psychiku a v ostrých zápasech předvádí skvělé výkony. Nyní avizuje, že by se rád stal prvním, kdo knockoutuje Hollowaye. Podle sázkových kanceláří dokonce bude nastupovat jako celkem výrazný favorit. Maxe ale rozhodně není radno podceňovat, vždyť naposledy uspěl i o váhu výš, kde v souboji o titul BMF pro „největšího tvrďáka“ vyřídil Justina Gaethjeho. Kdo si z klece odnese pás šampiona pérové váhy se dozvíme už v sobotu. Hlavní karta UFC 308 začíná ve 20:00 našeho času.

Zdroje:  Morning Kombat

Nejnovější články