Glover Teixeira chce znovu zápasit, nevylučuje ani návrat do UFC

Glover Teixeira chce znovu zápasit, nevylučuje ani návrat do UFC Bitva Teixeira vs. Procházka je horkým kandidátem na nejlepší zápas roku | zdroj: Profimedia

Nejsou to ještě ani dva roky, co se Glover Teixeira rozhodl ukončit bojovnickou kariéru. Přišel však na to, že trénovat jen tak pro zábavu není pro něj to pravé ořechové.

Plnokontaktní bojové sporty jsou neúprosné, jen málokterým fighterům se povede skončit na vrcholu, často je to přesně opačně a sbírají jen porážku za porážkou, v horším případě knockout za knockoutem. Glovera Teixeiru bychom mohli považovat za první případ. Rukavice sice pověsil na hřebík po dvou prohrách, ale bitva s Procházkou se nesmazatelně zapsala do zlatého fondu MMA a souboj s Hillem fanoušky také nadchl, byť nakonec vítězství slavil Američan.

„Myslím, že jsem pro své vlastní zdraví až moc velký tvrďák. Už nemůžu dál zápasit. Budu svojí energii soustředit na Alexe Pereiru,“ pronesl tehdy Teixeira a položil rukavice do středu oktagonu. Za pár měsíců si nicméně střihl zápas v grapplingu proti Anthonymu Smithovi. A vypadá to, že jen u něj nezůstane.

„Ještě není nic domluvené, ale určitě se k zápasení vrátím. Pořád hledám výzvy. Je těžké zůstat v tréninku, když nemám žádný důvod. Takže určitě něco udělám. Chci zápasit,“ prozradil v rozhovoru pro MMAfighting. 

„Udělám nějaké jiu-jitsu, taky chci… Nevím, možná box. Nebo se dokonce pro pár zápasů vrátím do UFC,“ zapřemýšlela se brazilská legenda nahlas. „Cítím se skvěle, v tělocvičně s kluky tvrdě spáruju. Tahal jsem se s nějakými wrestlery, trénuju se Seanem Stricklandem a Poatanem (Alexem Pereirou).“

Právě Pereira Glovera během tréninků hecuje, aby si ještě nějaký zápas dal. „Jel jsem s ním nějaký lehký sparring a on mi říká: Sakra, Glovere, ty se musíš vrátit!

Nad comebackem ale ještě visí otazník. Teixeira přiznal, že nemusí jít nutně o bojování v pravém slova smyslu. Plamen soutěživosti v sobě nicméně uhasit nedokáže. Grapplingové soutěže, případně boxerské zápasy proti vyrovnaným soupeřům, by tak pro něj mohly být řešením, přestože není pochyb o tom, že by v UFC i ve 45 letech dokázal zatopit mnohem mladším kolegům.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články