Historie si bude pamatovat jeho jméno. Bojovníci reagují na nového šampiona UFC

Historie si bude pamatovat jeho jméno. Bojovníci reagují na nového šampiona UFC Belal Muhammad a Leon Edwards | zdroj: Profimedia

Welterová váha (77,1 kg) má nového šampiona, Belal Muhammad dokázal přebodovat Leona Edwardse. Jak viděli jeho výkon jeho kolegové?

Šampion welterové divize Leon Edwards dostal podruhé šanci obhajovat titul před domácím publikem a zdálo se, že to bude jen další obhajoba do počtu. S Belalem Muhammadem se koneckonců utkal už v roce 2021 a tenkrát měl jasně navrch, dokud nepřišel smolný dloubanec do oka, kvůli kterému musel být souboj předčasně ukončen a zůstal bez výsledku. Edwards byl tak i s přihlédnutím k výkonům proti Usmanovi a Covingtonovi jasným favoritem. Jenže dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Belal dal od prvního kola najevo, že tentokrát to bude vyrovnané.

„10-9 Belal, Leon musí víc naznačovat, aby ho odradil od takedownů,“ radil po prvním kole Henry Cejudo. Jenže to se snáz řekne, než udělá. Většina komentujících fighterů se tak po dvou kolech shodla, že se Belal ujal vedení 2-0. „Edward vypadá, jako by tam dneska nechtěl být. V podání Belala Muhammada to vypadá jako epizoda Bully beatdown (pořad, v němž profesionální bojovníci bojovali se šikanátory, pozn. red.),“ zhodnotil situaci bývalý bojovník Brendan Schaub.

Muhammad nakonec zvítězil na body, což asi nikdo nerozporuje. Třeba Vince Morales si ale povzdechl nad přístupem šampiona, který skutečně zabral až v samém závěru zápasu. „Přijde mi, že to Edwards mohl udělat mnohem dřív.“ V jiném duchu se k tomu vyjádřil i Sodiq Yusuff: „Jestli mu ten úder vyhrál kolo, tak to bodování prostě zahoďte. Bylo to 4-1 na kola.“

Objevila se samozřejmě také spousta gratulací a novému šampionovi také přistála první oficiální výzva. 

„Gratuluji Belalovi, že se držel své taktiky a předvedl dominantní výkon,“ Henry Cejudo.

„Ať už máte Belala rádi, nebo ne, tak přišel, viděl, zvítězil,“ Derek Brunson.

„Zapamatujte si jeho jméno, protože historie si ho pamatovat bude,“ Jamahal Hill. (Narážel tím na Muhammadovu přezdívku "Remember the Name")

„Palestina má šampiona! Gratuluji, bratře, jsme na tebe pyšní,“ Movsar Evloev.

„Belal je mašina,“ Dan Ige.

„Nejlepší welterová váha na světě,“ Anthony Pettis. 

„Těsný zápas, gratuluji výherci titulu welterové váhy UFC,“ Mike Perry.

„Gratuluji k zaslouženému vítězství, Belale. Doufám, že dodržíš své slovo a budeš titul bránit proti mně, až budeš připraven,“ Shavkat Rakhmonov.

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články