Hlavní taháky UFC 305 odhaleny, v Austrálii se bude bojovat jen o jeden titul

Hlavní taháky UFC 305 odhaleny, v Austrálii se bude bojovat jen o jeden titul Israel Adesanya a Dricus Du Plessis | zdroj: Profimedia

Jeden z letošních největších turnajů UFC sotva skončil a už klepe na dveře další. 17. srpna se v Austrálii odehraje UFC 305 a nyní byla zveřejněna hlavní část programu.

Že hlavním zápasem večera bude bitva o titul střední váhy mezi Dricusem du Plessisem a Israelem Adesanyou, se vědělo už nějakou dobu. Vyhrocený duel bude velkým tahákem, zbytek hlavní karty je však pro spoustu fanoušků spíše zklamáním. Posuďte sami.

Hlavní předzápas obstará domácí Steve Erceg se sousedem z Nového Zélandu Kaiem Kara-Francem. První jmenovaný dostal v květnu nečekanou šanci zabojovat o titul muší váhy. Na Alexandera Pantoju sice nestačil, ale ostudu rozhodně neudělal, takže teď bude mít příležitost blýsknout se před domácím publikem. Zkušený Novozélanďan mu svůj skalp určitě nedá zadarmo.

Zajímavější bude pro většinu fanoušků u nás asi souboj mezi Danem Hookerem a Mateuszem Gamrotem. Týmový parťák Israele Adesanyi patřil ještě nedávno v elitě lehké váhy, teď se ale zdá, že už má to nejlepší za sebou. Pokud ale zvítězí nad Polákem, jemuž patří v žebříčku 5. místo, bude to pro něj v rankingu z 11. příčky pořádný skok vzhůru. Jestli ale Gamrot prosadí svůj wrestling, bude Hangman bez šance. 

V Austrálii nebude chybět ani domácí hromotluk Tai Tuivasa. Ten mezi lety 2020-2022 kosil jednoho soupeře za druhým a dral se na vrchol těžké váhy. Jenže pak se karta obrátila a aktuálně má na kontě 4 prohry před limitem. Tentokrát se mu postaví Jairzinho Rozenstruik, který také není zvyklý vyhrávat na body, takže bude nejspíš záležet na tom, kdo se jako první dobře trefí. 

Po takřka dvouleté pauze se do boje vrátí Číňan Li Jingliang, u nás známý spíše pod přezdívkou „Leech“. Jeho návrat oddálilo nepříjemné zranění krční páteře a někteří fanoušci dokonce spekulovali, zda ho v oktagonu ještě někdy uvidíme. Zpátky ho přivítá rozjetý brazilský přízrak Carlos Prates, který zatím v UFC absolvoval pouze 2 zápasy (+ Dana White’s Contender Series), prezentoval se ale hodně vyspělým postojářským stylem. Pro Leeche by cesta za vítězstvím mohla vést přes wrestling a boj na zemi.

Další potvrzené zápasy:

Junior Tafa vs. Valter Walker

Joshua Culibao vs. Ricardo Ramos

Casey O’Neill vs. Luana Santos

Jack Jenkins vs. Herbert Burns

Song Kenan vs. Ricky Glenn

Tom Nolan vs. Alex Reyes

Zdroje:  UFC

Nejnovější články