Jake Paul hledá ideálního soupeře pro svůj debut v MMA. Na seznamu má hned čtyři kandidáty

Jake Paul hledá ideálního soupeře pro svůj debut v MMA. Na seznamu má hned čtyři kandidáty Jake Paul vs. Nate Diaz | zdroj: Profimedia

Jake Paul – youtuber, který pokouší štěstí v boxerském ringu, nadále přitahuje pozornost sportovního světa. Ačkoli jeho kariéra v boxu pokračuje na plné obrátky, on si už delší dobu pohrává s myšlenkou debutu v MMA. 

Jake Paul se už v lednu tohoto roku připojil k organizaci PFL (Professional Fighters League) a zdálo se, že svůj první zápas v MMA absolvuje co nevidět. Očekávání byla vysoká, zvláště když se začalo spekulovat o jeho odvetě s ikonou UFC Natem Diazem, se kterým už se utkal v boxu. Paul tehdy zvítězil, a proto se jevilo logické, že by mohli znovu zkřížit rukavice – tentokrát však v kleci. Nicméně, k tomuto zápasu nakonec nedošlo. 

Místo toho se Paul zaměřil na obrovský boxerský souboj s legendárním Mikem Tysonem, který je naplánován na 15. listopadu. Tento zápas je dalším krokem na jeho cestě stát se boxerským světovým šampionem, čímž MMA prozatím odsunul na vedlejší kolej. 

To ovšem neznamená, že by Paul na své MMA plány zcela zanevřel. Na tiskové konferenci během turnaje PFL 9 ve Washingtonu, se vyjádřil k potenciálním soupeřům pro svůj debut v MMA. „Jde jen o to, najít to správné jméno. Máme peníze a jsme připraveni udělat bojovníkům nabídky. Musí to ale být někdo, kdo přitáhne diváky. A také někdo, kdo bude vhodný pro můj první zápas v MMA,“ uvedl pro talkSport. 

Mezi jmény, která zmínil, se znovu objevil Nate Diaz, který by podle něj byl ideálním soupeřem. „Myslím, že bych mohl ve svém prvním MMA zápase Diaze porazit. Bylo by to samozřejmě těžké, ale šance jsou padesát na padesát,“ řekl k tomu Paul. Zároveň však uznal, že by nechtěl nastoupit proti někomu, jako je například Khabib Nurmagomedov, kde by byl bez šance. 

Kromě Diaze zmínil Jake také další jména, která by podle něj byla pro jeho debut atraktivní. Masvidal by byl zajímavý, stejně tak Tyron Woodley,“ prozradil. Právě Woodleyho Paul už dvakrát porazil v boxu, a tak by jejich souboj v MMA mohl mít zajímavý náboj. Jake si je vědom, že by šlo o zápas, který by také přitáhl velkou pozornost. „Myslím, že Tyron by mohl být dobrý záložní plán.” 

Dalším jménem na seznamu je Tommy Fury. Jediný muž, který doposud dokázal Paula porazit v jeho profesionální boxerské kariéře. Organizace PFL údajně nabídla ohromujících 20 milionů dolarů na uskutečnění dvojzápasového kontraktu v boxu a MMA mezi těmito dvěma bojovníky. Fury se však k nabídce dosud nevyjádřil. 

„Myslím, že je to stále ve hře,“ uvedl Paul ohledně možného dvojzápasu s Furym. “Určitě by to mohlo být zajímavé. Já proti Tommymu v MMA.“ I když se jedná o poněkud zvláštní volbu, vzhledem k tomu, že Fury nikdy neprojevil zájem o přechod do MMA, ve světě bojových sportů se už staly mnohem podivnější věci. 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  talkSport

Nejnovější články