Jiří Procházka nastínil další plány. V hledáčku má šampiona střední váhy

Jiří Procházka nastínil další plány. V hledáčku má šampiona střední váhy Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Krátká pauza po tvrdé prohře je u konce, Jiří Procházka vyhlíží návrat do boje. Reálnou možností je teď přechod do nižší váhové kategorie.

Prohry v MMA nutí bojovníky bilancovat. Kde se stala chyba, co můžu změnit, abych se to neopakovalo, abych se stal lepším? Něco takového se teď honí hlavou i Jiřímu Procházkovi, který naposledy v odvetě nestačil na Alexe Pereiru a navíc schytal tvrdý knockout. A byť on sám pochopitelně i nadále věří, že by Brazilce dokázal porazit, další šanci jen tak nedostane.

Už v minulosti ale Jiří mluvil o tom, že vidí reálně přechod do střední váhy, v polotěžké divizi totiž patří k těm lehčím bojovníkům a vyshazovat na 84 kilogramů by mu nemělo dělat problém. A tahle varianta se teď zdá hodně pravděpodobná.

V rozhovoru, který se natáčel ještě před odletem do Austrálie, kde byl Procházka čestným hostem turnaje UFC 306, český válečník pohovořil i na téma přesunu do nižší váhové kategorie. „Dost jsem teď uvažoval nad tím, že jestli vyhraje Adesanya, tak zůstanu v polotěžké váze, a jestli vyhraje Du Plessis, tak tam půjdu, trošku to tam vymetu a vezmu si pás,“ řekl. 

A jak už víme, první podmínka je splněna. Du Plessis totiž skutečně porazil Adesanyu (který spadá pod stejný management jako Procházka) a zůstává šampionem. Příštím jeho vyzyvatelem bude s největší pravděpodobností Sean Strickland a jako další se nejspíš etabluje vítěz souboje Whittaker vs. Chimaev. 

Možnost dostat se k titulu by tam ale pro Procházku teoreticky byla reálnější než v polotěžké divizi, dokud jí bude vládnout Pereira. Stačilo by možná zničit jednoho až dva soupeře z nejlepší pětky. Jiří sám přiznává, že by to pro něj byla výzva, získat tam pás. Otázkou ale je, co na to vedení UFC, neboť neskrývá plán, že by se pak opět přesunul zpět do 93.

Tam se koneckonců podle svých slov cítí dobře a nemá problém s těžšími soupeři udržet krok po silové stránce. Nabízí se tam navíc hodně zajímavý souboj s Hillem, který měl proběhnout už v minulosti a mezi fanoušky se o něm celkem dost mluví. „Ještě nebylo žádné řešení s managerem. Napsal jsem jednu zprávu ohledně Hilla, jenom tak informativně a nevím, jestli se někde něco pohnulo dál a někde se někdo prokecl, ale zatím jsou to všechno spekulace,“ vysvětlil český bojovník. Je ale klidně možné, že se během jeho návštěvy v Austrálii dala kola do pohybu, on sám totiž na Instagramu avizoval, že dá ohledně dalšího zápasu brzy vědět. Po tvrdém knockoutu ale rozhodně není kam spěchat.

Celý rozhovor:

Zdroje:  Jiří Procházka - YouTube

Nejnovější články