Kamaru Usman prozradil, koho favorizuje v odvetě Procházky s Pereirou

Kamaru Usman prozradil, koho favorizuje v odvetě Procházky s Pereirou Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Přiveze Jiří Procházka pás šampiona UFC zpět do Česka, anebo se bude i podruhé radovat obávaný Alex Pereira? Kamaru Usman má víceméně jasno.

Kamaru Usman dlouho neohroženě kraloval divizi do 77 kg a vyšplhal se i na vrchol žebříčku bojovníků bez rozdílu vah. A jelikož titul ve střední váze (84 kg) tou dobou držel jeho kamarád Israel Adesanya, koketoval Usman s myšlenkou, že by zkusil zabojovat o pás v polotěžké divizi (93 kg). Na to sice nakonec nedošlo, jeho pohled na bitvu Pereira versus Procházka 2 je ale přesto zajímavý.

„Musel jsem si ten zápas znovu pustit, ale Jiří Procházka je favorit, i když ten první zápas prohrál,“ odhalil bez okolků svého favorita.

Klíč k úspěchu vidí Kamaru v tom, že Procházka na Poatana dokázal tlačit. Pereira je jedním z nejnebezpečnějších bojovníků, když může postupovat dopředu, uhnout se a zakontrovat rukama, které má napůl spuštěné dolů. Ale Jiří mu dával mistrovskou lekci, když ho donutil couvat a několikrát ho zasáhl, vypadalo to, že to brzo ukončí. Povedlo se mu taky pár takedownů. Věděl, co dělá – chytil mu nohu, zvedl ho, podmetl ho, dostal ho na zem. Jevil se jako komplexnější bojovník.“

Podle Usmana si nicméně Procházka tentokrát musí dát pozor na to, aby nebyl až příliš zbrklý. Že je to proti Pereirovi dvojsečná zbraň jsme koneckonců viděli v prvním zápase. Brazilcovi prostě stačí dobře trefit svůj levý hák a většina soupeřů putuje k zemi.

Kamaru ale zmínil ještě jeden faktor, který podle něj bude hrát zásadní roli. „Když jsi na cestě k titulu, tak můžeš zůstat doma a jen trénovat. Nikdo si tě tolik nežádá – Hej, přileť sem, ukaž se tady, přijeď sem v tom hezkém autě, najez se v téhle pěkné restauraci. Pořád jen trénuješ. Ale když se staneš šampionem, začneš dělat všechny ty další věci, dostáváš všemožné příležitosti. Jenže to tě odvádí od tréninku, bere ti to ten extra čas, kdy přemýšlíš nad tím, jak se stát šampionem.“

Tohle by pro českého samuraje skutečně mohla být výhoda, vždyť i před prvním zápasem s Brazilcem mohl kvůli nemoci trénovat jen několik dní. Zda tentokrát srovná skóre, se dozvíme v neděli ráno. Hlavní zápas UFC 303 by měl přijít na řadu okolo 6. hodiny ranní.

Zdroje:  Pound 4 Pound with Kamaru & Henry

Nejnovější články