Kdyby to nebylo v UFC, lidi by mi vyčítali, že bojuju s plechovkou, říká Venom před soubojem s falešným McGregorem

Kdyby to nebylo v UFC, lidi by mi vyčítali, že bojuju s plechovkou, říká Venom před soubojem s falešným McGregorem Michael "Venom" Page je v první řadě showman. | zdroj: Profimedia

Michael "Venom" Page pospíchá na vrchol welterové divize, o víkendu se utká se sedmičkou divize Ianem Garrym. Má ale za to, že nebýt to v oktagonu UFC, fanoušci by ho za takového soupeře kritizovali.

Hlavním zápasem víkendového turnaje UFC 303 je odveta Jiřího Procházky s Alexem Pereirou, na startovce je ale více hodně zajímavých soubojů. Jedním z nich je i duel jedinečného Michaela „Venoma“ Page s mladou irskou hvězdičkou Ianem Garrym. Ten se sám pasoval do role následníka Conora McGregora, početné zástupy fanoušků si ale zatím svým arogantním vystupováním nezískal.

Page sice chápe, že je McGregor Garryho inspirací, má k tomu ale výhrady. „Snažit se dělat přesně to, co dělá on, tomu říkám faleš, jelikož tvoje osobnost taková není, takže to lidmi nerezonuje. Conora mají rádi, má obrovskou fanouškovskou základnu. Tebe nesnáší a podle mého názoru je to proto, že cítí, že to není autentické. Proto je Ian podle mě falešný McGregor,“ vysvětlil na tiskové konferenci.

Celkem diplomaticky si rýpnul i do bojovnických kvalit mladého Ira a uvedl, že z jeho zápasů viděl jen pár klipů. „Upřímně, je to pro mě divné. Kdyby takovýhle zápas byl mimo UFC, většina lidí by říkala, že bojuju s plechovkou, ptali by se, proč s takovým chlapem zápasím. Hodně by to komentovali. Že je ale ten zápas v UFC, tak na to mají všichni jiný názor – Takže ty teď bojuješ s elitními soupeři…,“ uvedl. Narážel tím na to, že během působení v organizaci Bellator byl opakovaně kritizován za to, že zápasí s bojovníky, kteří ani zdaleka nedosahují jeho úrovně a vyhýbá se kvalitnějším soupeřům.

V této souvislosti připomněl kritiku, kterou kdysi schytal, když zápasil s Rossem Houstonem. Rozdíl je ale podle něj jen v tom, že UFC má lepší brand, takže bojovníky tam lidé vnímají jako lepší, aniž by je nějak sami analyzovali.

Garryho kariérní trajektorie je v podstatě opačná, do UFC zamířil už po 6 profi zápasech a rychle se snaží prodrat na vrchol. Po 7 zápasech, z nichž pokaždé odcházel jako vítěz, mu aktuálně ve welterové divizi patří 7. příčka. A jelikož zatím nepoznal porážku, jeho sebevědomí neustále roste.

„Je nový a vede si opravdu dobře. Ale viděli jsme to už se strašně hodně bojovníky, kteří rychle stoupali. Myslím, že takoví fighteři často stejně tak rychle spadnou. Je to hodně sebevědomý mladý chlap, který si vede opravdu dobře, obrovsky si věří a udělal prostě jedno chybné rozhodnutí, když kývl na zápas se mnou.“

Page si ale na téhle úrovni samozřejmě nemůže dovolit soupeře podceňovat. „Rád si hraju a vtipkuju, ale beru ho vážně. Respektuju jeho talent, jen si prostě myslím, že jsem lepší než on,“ vysvětlil.

Ukáže se v kleci. Zápas Page vs. Garry otevře v neděli ve 4:00 ráno hlavní část UFC 303. Celá startovka vypadá následovně:

Alex Pereira vs. Jiri Prochazka

Brian Ortega vs. Diego Lopes

Anthony Smith vs. Roman Dolidze

Mayra Bueno Silva vs. Macy Chiasson

Ian Machado Garry vs. Michael Page

Prelims (začátek ve 2:00):

Charles Jourdain vs. Jean Silva

Joe Pyfer vs. Marc-Andre Barriault

Cub Swanson vs. Andre Fili

Payton Talbott vs. Yanis Ghemmouri

Early prelims (začátek 0:00):

Michelle Waterson-Gomez vs. Gillian Robertson

Andrei Arlovski vs. Martin Buday

Rei Tsuruya vs. Carlos Hernandez

Ricky Simon vs. Vinicius Oliveira

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články