Klobouk dolů. Bojovníci reagují na vítězství Du Plessiho nad Adesanyou. Pereira naznačil, že chce s šampionem změřit síly

Klobouk dolů. Bojovníci reagují na vítězství Du Plessiho nad Adesanyou. Pereira naznačil, že chce s šampionem změřit síly Dricus du Plessis odchází s pásem šampiona | zdroj: Profimedia

Souboj o titul střední váhy UFC si nenechali ujít ani mnozí bojovníci, kteří se o dojmy podělili na sociálních sítích.

Hlavní zápas turnaje UFC 305 přinesl vyrovnanou a divácky atraktivní bitvu. Ani bojovníci, kteří průběh komentovali na sociálních sítích, se neshodli, kdo pro sebe získal úvodní kola. Nakonec to ale bylo jedno, šampion Dricus du Plessis totiž ve čtvrtém kole Adesanyou nejprve otřásl údery, pak ho strhnul na zem a pohotově nasadil škrcení, z něhož už nebylo úniku.

„Sakra. Rád bych věděl, co se tam stalo. Skoro to vypadalo, že měl mentální výpadek v těch posledních 45 vteřinách,“ zajímalo exšampiona bantamové váhy Aljamaina Sterlinga.

„Skvělý obrat, byl to dobrý fight,“ pochválil oba aktéry Glover Teixeira. 

Přidal se také Chris Weidman: „Poklona oběma pánům, že udělali zápas nahoru a dolů. Gratulace šampionovi, že se kousl a vydoloval ukončení.“

„Wow, to byl šílený obrat. Klobouk dolů před Du Plessim. Nikdy to nevzdal a dosáhl ukončení,“ Julian Marquez.

„Gratulace Dricusovi. Utkali se dva skvělí válečníci a on zvítězil. Je to pašák,“ uznal Mike Perry.

„Byl to dobrý zápas, to je vše, co k tomu řeknu,“ twítoval Rampage Jackson.

Stejně ale šampion o svých kvalitách všechny kolegy nepřesvědčil. „Nejsem šampion nebo tak něco, ale jak tenhle s**č pořád vyhrává?“ tázal se řečnicky Renato Moicano.

To nový šampion welterové váhy Belal Muhammad byl ještě přímočařejší. „Dricus stejně pořád stojí za h***o,“ napsal. Zřejmě už rozjíždí promo na možný vzájemný zápas. „Izzy je pořád strašně dobrý, doufám, že neskončí,“ dodal na adresu poraženého.

A došlo také na výzvy. „Čas na válku, Holanďane,“ ozval se Sean Strickland, který má za to, že Jihoafričana posledně porazil, ale o vítězství ho připravili rozhodčí. Jejich odveta je teď hodně pravděpodobná, mluvil o ní i šéf UFC.

Dricus ale svým výkonem upoutal také pozornost Alexe Pereiry, který napsal, že ještě jednou zhubne na 84 kilo. Momentálně má ale jiné plány, v říjnu ho čeká v divizi do 93 kg Khalil Rountree.

 

 

Nejnovější články