Komplikace pro Kleina, Brazilec odstoupil a UFC mu do Paříže přiveze amerického Predátora

Komplikace pro Kleina, Brazilec odstoupil a UFC mu do Paříže přiveze amerického Predátora Lajoš Klein a jeho kop ve výskoku | zdroj: Profimedia

Změna soupeře na poslední chvíli není nikdy přijemná, ale k MMA prostě patří. Kdo do Paříže přiletí změřit síly se Slovákem Kleinem?

Slovenský bojovník Ľudovít Klein se připravuje na svůj další zápas pod křídly UFC, který se odehraje už 28. září 2024 v Paříži. Původně měl čelit brazilskému zápasníkovi Nikolasi Mottovi, avšak pár týdnů před soubojem se objevila neoficiální zpráva, že došlo ke změně. Podle novináře Marcela Dorffa, který má většinou dobré informace, namísto Brazilce proti Kleinovi nastoupí Američan Roosevelt Roberts (12-4). Slovenský bojovník a jeho tým tak stojí před zcela novou výzvou a tři týdny před turnajem budou muset upravovat strategii. 

Roberts se do UFC probojoval v roce 2018 skrz Dana White's Contender Series. Za první zápas tam pak získal dokonce bonus za výkon večera. Navázal ještě další výhrou, ale pak se k němu štěstěna otočila zády a vyhazov z nejslavnější organizace mu podepsal Ignacio Bahamondes famózním kopem z otočky. Loni ale Američan dostal druhou šanci a probil si cestu zpět skrze reality show The Ultimate Fighter. Aktuálně má ale opět dvě porážky v řadě (celková jeho bilance je 4 vítězsví, 4 prohry a 1 zápas bez výsledku) a o jeho setrvání v UFC rozhodne dost možná právě nadcházející zápas.

To slovenský borec se o místo bát nemusí, aktuálně se totiž veze na vlně šesti zápasů bez porážky, což mu jistě před dalším soubojem dodává sebevědomí. Navíc si nedávno připsal dva úspěchy ve sportovním i osobním životě – získal fialový pás v brazilském jiu-jitsu a oznámil, že se brzy stane otcem. Je tedy jasné, že z mentálního hlediska by měl být maximálně připravený.  

Američan bude mít nad ním sice poměrně velkou výškovou převahu, nicméně co se týká dosahu paží, budou na tom oba bojovníci podobně.

“Predátor” dokáže být nebezpečný na zemi, kde umí hrozit submisemi. Zároveň tam však může mít problémy, pokud narazí na dobrého zemaře. 

V postoji někdy bojuje příliš opatrně a dává tím soupeřům šanci, aby na něj vytvářeli tlak. Spoléhá na jednoduché údery a často používá low kicky. Dá se poměrně snadno “utavit” na pletivu a v pozdějších kolech působí často unaveně. 

Na papíře se tak sice zdá, že Roberts může být pro Kleina schůdným soupeřem, ale každý opravdový fanoušek MMA ví, že v tomto sportu se může stát cokoliv a žádný protivník se nesmí podceňovat. 

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Twitter Marcel Dorff

Nejnovější články