"Kyrgyzská střela" Shevchenko díky TKO obhájila pošesté titul a dál vládne pevnou rukou

"Kyrgyzská střela" Shevchenko díky TKO obhájila pošesté titul a dál vládne pevnou rukou Valentina Shevchenko - Lauren Murphy | zdroj: Getty Images

Valentina Shevchenko na turnaji UFC 266 proti Lauren Murphy naprosto dominovala a dál kraluje muší váze.

Kyrgyzsko-peruánská bojovnice Valentina Shevchenko bez diskuze patří k nejdominantnějším šampionkám UFC. Trůn muší váhy brání velice úspěšně už téměř tři roky a žádná změna nepřišla ani dnes v noci. Američanka Lauren Murphy se sice držela co jí síly stačily, ale na šampionku nakonec nestačila.

Shevchenko svoji jedinečnost ukazovala už od úvodních vteřin zápasu. Od soupeřky si držela dostatečný odstup, skvěle se pohybovala, pouštěla se do extrémně rychlých výpadů a její údery a kopy téměř vždy našly svůj cíl. Murphy především vyčkávala na šance, kdy by mohla svoji protivnici strhnout na zem. Ty se ji několikrát naskytly, ale ani jeden z jejích takedownů nebyl nakonec úspěšný. Do svého rohu navíc odcházela s podlitinou pod okem.

Druhé a třetí kolo by se dalo popsat velice podobně jako to úvodní. Shevchenko nadále dominovala, rozdávala tvrdé rány a několikrát dokázala dostat Murphy na zem, kde nad ní měla téměř naprostou kontrolu. I tak Američanka ukázala velice tuhý kořínek a statečné srdce, protože ačkoliv měla v několika situacích opravdu na mále, tak se nevzdala.

V půlce čtvrtého kola do toho ale už Shevchenko vlétla na plno. Nejdříve oponentku trefila pravým hákem přímo do hlavy, následně jí zasáhla high kickem a vše zakončila neskutečnou kombinací. Murphy v tuto chvíli sice ještě pořád stála na nohách, ale zavrávorala až k pletivu. Tam s ní Shevchenko po několika úderech hodila o zem a začala jí mlátit lokty. V tu chvíli už přiskočil rozhodčí a minutu před koncem předposlední rundy zápas ukončil. Další naprosto dominantní vítězství a obhajoba v podání Valentiny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Actitud MMA (@actitudmma)

„Je mi naprosto parádně,“ prozradila Shevchenko v pozápasovém interview. „Když cítíte, že máte šanci soupeřku ukončit, tak to musíte udělat. Viděla jsem, v jaké je pozici, takže jsem ji jen zalehla a začala do ní posílat jeden loket za druhým. Jsem stále připravená na kohokoliv a nezáleží na váze. Jsem připravena, protože jsem šampionka.“

Zdroje:  Tisková zpráva – UFC

Nejnovější články