Legenda se chce vrátit zpět do UFC. Knockoutuju pár lidí a ještě mě budou prosit, abych bojoval o titul, holedbá se

Legenda se chce vrátit zpět do UFC. Knockoutuju pár lidí a ještě mě budou prosit, abych bojoval o titul, holedbá se Jorge Masvidal vs. Nate Diaz | zdroj: Profimedia

Konec kariéry v MMA nebývá vždy definitivní. Bojovníci to sice v jednu chvíli zabalí, záhy ale zjistí, že jim zápasení chybí. A tak se brzy možná dočkáme jednoho velkého návratu.

Řeč je o Jorgem Masvidalovi, který ukončil kariéru loni v dubnu po prohře s Gilbertem Burnsem. „Bylo to dlouhých 20 let. Něco přes 50 zápasů. Víte, někdy už váš oblíbený basketbalový hráč přestane dávat tři body, váš oblíbený quarterback ztratí svou mušku a já už se necítím stejně jako předtím, bylo to dlouhých 20 let,“ řekl tehdy přímo v oktagonu a doplnil, že se díky UFC finančně zajistil na celý život.

Netrvalo však dlouho a si domluvil boxerský duel s Natem Diazem, který se mu toužil pomstít za výprask z roku 2019. Odveta se odehrála letos v červenci a oficiálně je skóre srovnáno. Jorge má však za to, že jej okradli rozhodčí, kteří nadržovali domácímu. Právě to v něm ale zažehlo touhu vrátit se ke svému řemeslu do oktagonu.

„Boxování jsem si užil, byla to zábava, ale nic na světě se nevyrovná MMA. Právě jsem skončil trénink v American Top Teamu. Je to ta nejzábavnější věc, jakou jsem kdy v životě dělal. Byla spousta nocí, kdy jsem usínal s tím, že mi to chybí,“ vyznal se Jorge ze své lásky ke smíšeným bojovým uměním. „Nevím, kdy budu zápasit, ale bude to buďto na konci letošního roku nebo příští rok,“ prozradil. S vedením UFC už je prý v kontaktu.

Co se týče potenciálních soupeřů, má jich Masvidal na mušce hned několik. Jedním z nich je Michael Chandler, který už dva roky marně čeká na domluvený zápas s Conorem McGregorem a tohle by pro něj mohla být zajímavá alternativa. „Můžu zaskočit, knockotuju Chandlera, vezmu mikrofon a vyzvu toho sraba McGregora,“ prohlásil Jorge, aby vzápětí dodal, že Ir už stejně bojovat nebude. „Chandler bude dál sedět a čekat na něj. Mohli bychom si dát zápas, a pak můžeš dál čekat,“ navrhnul Michaelovi.

Dopsat by se ale v oktagonu mohl také příběh s Leonem Edwardsem, který by si teď po ztrátě titulu asi nemohl přát zajímavějšího soupeře.

A možností je překvapivě také Max Holloway, který je posledním držitelem titulu BMF pro největšího tvrďáka. Tím prvním byl právě Masvidal. 

„Jsem jeho největší fanda, miluju ho, líbí se mi, jak bojuje, jeho styl. Mám rád i to, jak se chová mimo oktagon. Takže by byla čest si to s ním rozdat, předvedli bychom skvělou show. Jeden z těch nezapomenutelných zápasů pro všechny generace.“

Zároveň ale Masvidal věří, že by to ještě mohl dotáhnout na šampiona. „Když dostanu ty největší zápasy, jaké můžu, a knockoutuju ty s***e do bezvědomí, ještě mě budou prosit, abych bojoval o titul. Tahle možnost není nikdy ze hry, obzvlášť pro někoho tak zkušeného, jako jsem já.“ Tahle vize teď sice může působit trochu nereálně, vzhledem k tomu, že „Gamebred“ 4 poslední MMA zápasy prohrál, ale vzpomeňme na rok 2019, kdy se do boje vrátil po dlouhé pauze a během pouhých tří zápasů se katapultoval mezi největší hvězdy. Uvidíme, jak se mu zadaří tentokrát.

Zdroje:  mmafighting.com , Grind City Media

Nejnovější články