Ľudovít Klein se chystá na desátý souboj v UFC, v září se v Paříži utká s brazilským knockoutérem

Ľudovít Klein se chystá na desátý souboj v UFC, v září se v Paříži utká s brazilským knockoutérem Lajoš Klein a jeho kop ve výskoku | zdroj: Profimedia

Známe datum i soupeře pro další zápas Ľudovíta Kleina, který se tentokrát odehraje ve Francii.

Slovenský bojovník Ľudovít Klein se připravuje na svůj jubilejní desátý zápas pod křídly nejprestižnější světové organizace MMA. Tentokrát ho čeká souboj s Brazilcem Nikolasem Mottou, který se uskuteční 29. září 2024 na turnaji UFC Fight Night v Paříži.

Klein, který aktuálně táhne šňůru šesti zápasů bez porážky, se pokusí tuto sérii prodloužit a přiblížit se svému cíli – dostat se do elitní patnáctky lehké váhy UFC.

"Mr. Highlight" jednoznačně patří mezi největší talenty slovenského MMA. Po přechodu z pérové do lehké váhy se mu daří skvěle, když v šesti utkáních zaznamenal pět vítězství a jednu remízu. Naposledy jsme ho mohli vidět v kleci v červnu tohoto roku, kdy předvedl vynikající výkon proti Thiagu Moisésovi. Tento duel byl jeho druhým v letošním roce a Klein si tak stále drží naději, že se mu podaří dosáhnout svého cíle – chce totiž v této sezoně vybojovat čtyři zápasy.

Soupeřem slovenského fightera bude v nadcházejícím zápase Nikolas Motta. Brazilský bojovník, který má v UFC bilanci 2-2 a 1 NC. V profesionálním MMA pak jeho celková bilance čítá 14 vítězství, z toho 10 KO/TKO a 5 porážek. Motta je známý svou tvrdostí a silnými údery, což slibuje atraktivní souboj, který by mohl být ukončen před limitem.

Nejsilnější stránky Motty jsou boj v postoji, KO úder a agresivita. Brazilec je primárně striker a má solidní kickboxerské dovednosti. Mezi jeho hlavní zbraně patří přesnost úderů a rychlost rukou. Umí také solidně kopat. Má dobrou schopnost trefovat přesné kombinace a udržovat tlak na soupeře. Na lehkou váhu má velmi silný úder, kterým je schopen soupeře knockoutovat. Jeho agresivní styl mu umožňuje vytvářet tlak a nutit soupeře k chybám.

Mezi jeho slabiny patří především to, že se někdy až příliš soustředí na útok a tlak a zapomíná na obranu. V takových chvílích se pak jeho protivníkům otevírá možnost tvrdě jej zasáhnout. Dalšími slabými stránkami jsou pak obrana proti strhům a grappling. 

Klein bude v zápase jasným favoritem a dokonce i zahraniční fanoušci se diví, že ještě nedostal nikoho z nejlepší patnáctky. Doufejme, že pokud zvítězí, tak už jej příště matchmakeři napárují s někým známějším.

Startovka turnaje UFC Fight Night v Paříži aktuálně vypadá takto:

Renato Moicano vs. Benoit Saint Denis

Nassourdine Imavov vs. Brendan Allen

Ion Cutelaba vs. Ivan Erslan

William Gomis vs. Joanderson Brito

Germaine de Randamie vs. Nora Cornolle

Ailín Pérez vs. Dariya Zheleznyakova

Fares Ziam vs. Matt Frevola

Daniel Barez vs. Victor Altamirano

Oumar Sy vs. Da Woon Jung

Kevin Jousset vs. Bryan Battle

Morgan Charriere vs. AJ Cunningham 

Ľudovít Klein vs. Nikolas Motta

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  UFC , Twitter Marcel Dorff

Nejnovější články