Lžeš, srabe! Adesanya a Dricus du Plessis se do sebe pustili kvůli dávnému společnému tréninku

Lžeš, srabe! Adesanya a Dricus du Plessis se do sebe pustili kvůli dávnému společnému tréninku Israel Adesanya | zdroj: Profimedia

Šampion a vyzyvatel se neshodnou na tom, jak to vypadalo, když se před lety potkali na tréninku.

Turnaji UFC 305, jenž se odehraje už tento víkend, bude vévodit dlouhoočekávaný souboj o titul střední váhy mezi Dricusem du Plessisem a Israelem Adesanyou. Hlavním narativem je spor o to, kdo je pravý Afričan. Šampion argumentuje tím, že se v Africe narodil a trénuje tam, Adesanyi se to ale dotklo, jelikož pochází z Nigérie, a byť jako malý s rodiči emigroval na Nový Zéland, ke svému původu se stále hlásí.

Další spor se spor se teď rozhořel okolo společného sparringu, který se odehrál v roce 2016 ve vyhlášeném thajském Tiger Muay Thai gymu. „Zničil jsem ho,“ holedbá se Dricus, který byl tehdy teprve v začátcích své profesionální MMA kariéry.

Asi nepřekvapí, že Adesanya, který tou dobou platil za elitního kickboxera, si společný trénink pamatuje jinak. „Byl jsem v Thajsku asi týden a půl a dělal jsem kickbox, MMA jsem tehdy ani netrénoval. Jsem si jistý, že jsme na sebe narazili, že jsme spárovali. Byl ke mně fakt milý, říkal, že je můj velký fanda a tak podobně. Pamatuju si, že byl jediný, kdo mě dokázal udržet na zemi. Ale nesubnul mě, nedonutil mě odklepat.“ Naopak sám prý mladého Jihoafričana rozebral v postoji.

S tím pochopitelně zase nesouhlasí DDP. „Lžeš, srabe! Není to vůbec pravda. Nejeli jsme ani jedno kolo sparringu (ve stoje), pamatuju si to jasně. Jeli jsme jen grappling a on vůbec nic neuměl. Mě bylo 19 let, věděl jsem, že je skvělý kickboxer, šlo to vidět. Ale když říká, že mě rozsekal ve sparringu, tak lže. Nestalo se to.“ Dodal také, že Israel měl s sebou lidi, kteří natáčeli, takže by neměl být problém zveřejnit záznam. Jediným dostupným videem, ale zatím zůstává toto, na němž je vidět Dricus ve dvojici s Alexanderem Volkanovskim, načež do nich nechtěně vrazí právě Adesanya.

Je jasné, že společný sparring může sehrát psychologickou roli. Ten, kdo v něm měl navrch, si nejspíš bude v ostrém zápase mnohem víc věřit. V tomto případě je to ale v podstatě bezpředmětné, protože se oba pánové jako bojovníci značně vyvinuli. A i kdyby ne, většina fighterů vám potvrdí, že sparring prostě není zápas. Kdo je lepší, se dozvíme v neděli ráno, až se proti sobě DDP a Adesanya postaví v oktagonu.

Zdroje:  Codesports

Nejnovější články