Mateusz Gamrot věří, že je nejlepším wrestlerem lehké váhy UFC a chce o tom přesvědčit i šampiona Makhacheva

Mateusz Gamrot věří, že je nejlepším wrestlerem lehké váhy UFC a chce o tom přesvědčit i šampiona Makhacheva Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot | zdroj: Profimedia

Mateusz Gamrot, jeden z předních bojovníků lehké váhy UFC, si je dobře vědom svých nejsilnějších stránek a věří, že ve wrestlingu dokonce převyšuje i současného šampiona své kategorie, což hodlá v budoucnu dokázat.

V noci ze soboty na neděli bude mít Gamrot (24-2) další příležitost přiblížit se svému vysněnému cíli, kterým není nic menšího, než zisk titulu šampiona. Na turnaji UFC 305 se utká se zkušeným Danem Hookerem (23-12). Polský bojovník si uvědomuje, že nejrychlejší cestou k titulovému zápasu je přesvědčivé vítězství. A právě na to se chce zaměřit.

Gamrot otevřeně přiznává, že jeho největší předností je skvělý wrestling, proti kterému mnoho jeho soupeřů nenachází odpověď. Domnívá se dokonce, že i současný šampion lehké váhy Islam Makhachev (26-1) by měl s jeho zápasnickými dovednostmi problém. Aby svá slova podpořil, připomněl skvělou zápasnickou přípravu svého klubového kolegy Dustina Poiriera, který se v červnovém souboji s Makhachevem dokázal úspěšně bránit Dagestáncovým zápasnickým pokusům téměř celých pět kol.

“Gamer” doufá, že příští rok dostane šanci, aby to Makhachevovi v jejich vzájemném souboji dokázal.

„Podívejte se, jak Dustin Poirier zápasil. Ubránil se mnoha pokusům o takedown. Byla to skvělá bitva. Když jsem byl v jeho rohu, připadalo mi, že po čtyřech kolech je to 2:2. Samozřejmě, rozhodčí to bodovali jinak, ale pro mě to byl vyrovnaný zápas a jsem na Dustina opravdu hrdý. A co si myslím o mém souboji s Islamem? Podle mého názoru jsem nejlepším wrestlerem v lehké váze. Samozřejmě, že Islam je na velmi vysoké úrovni a vždy to dokazuje, ale když se potkáme v kleci, myslím, že mě nebude schopen dostat tak snadno na zem, jako já jeho. Bude to skvělé zápasnické představení. Doufám, že nepřejde do těžší váhy. Možná ne letos, protože na to už není čas, ale příští rok se spolu utkáme a uvidíme, kdo je nejlepším wrestlerem v naší kategorii.“

Pokud se spolu Gamrot a Makhachev skutečně utkají, bude se jednat bezesporu o souboj dvou nejlepších wrestlerů lehké váhy. A podle toho by také zápas měl vypadat. Oba si pohlídají postoj a rozhodovat se bude na zemi. A tam by nakonec mohl mít větší šance Dagestánec. Proč? Protože má skvělé brazilské jiu-jitsu. Jeho dvanáct profi výher na submisi, kdy dokázal porazit i nositele černých pásů v BJJ, zkrátka hovoří za vše.

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  mmajunkie.com , Home of Fight

Nejnovější články