McGregor odhalil, kdo jsou podle něj 4 největší velikáni MMA a kdo je v jeho očích nejlepším bojovníkem letošního roku

McGregor odhalil, kdo jsou podle něj 4 největší velikáni MMA a kdo je v jeho očích nejlepším bojovníkem letošního roku Conor McGregor s partnerkou Dee Devlin na filmovém festivalu v Cannes | zdroj: Profimedia

Byl to právě Conor McGregor, kdo pomohl vystřelit MMA do předtím nevídaných výšin popularity. Koho ale považuje za nejvlivnější bojovníky on sám?

Otázka, kdo je nejlepším MMA bojovníkem v dějinách, se ve fanouškovských i odborných kruzích řeší prakticky neustále. V poslední době ji sekunduje také dotaz na Mt. Rushmore, tedy na 4 fightery, kteří měli na vývoj MMA zásadní vliv. Koho za ně považuje Conor McGregor?

"Royce Gracie, Chuck Liddell, já a Ronda Rousey," odpověděl bez dlouhého váhání během rozhovoru se Schmoem.

Jasno má i o nejlepším bojovníkovi letošního roku. "2024 byl rokem Alexe Pereiry, to nikdo nemůže popřít. Zapomeňte na pásy, má letos 4 zápasy, 4 knockouty a ten nejimpresivnější byl ten poslední. Já dávám na první místo Alexe."

V neděli se však Conor nechal slyšet, že další Poatanův zápas sledovat nebude. Doufal totiž, že oznámí přechod do těžké váhy. "Myslím, že představuje spoustu problémů i pro Jonese. Má pro Jona nebezpečný styl. Ale zároveň je to pro něj smysluplný soupeř, protože není tak velký. Jones je v těžké váze nový, měl tam hezký zápas s Ganem, ale ještě tam nebyl otestován. Jsem si jistý, že kdesi vzadu v hlavě má myšlenku, že ti chlapi tam jsou opravdu velcí. Alex by byl dobrý, ale taky nebezpečný, popravdě možná ještě nebezpečnější. Na ten souboj bych se těšil."

"Myslím, že by to pro Alexe byl smysluplný další krok. Bylo vidět, že to poslední shazování mu dalo zabrat. Ale abych byl fér, jeho trenér říkal, že to možná bylo počasím, byl na antibiotikách. Já zažil něco podobného a celý ten proces to ztěžuje. Takže možná je v pohodě v polotěžké váze. Je tam ještě jeden soupeř, který by mě proti němu zajímal. To je ten Dagestánec (Magomed Ankalaev). Ale jinak bych ho rád viděl jít pro třetí pás, někdo pro něj jít musí. Bude to buď on nebo já. Jsem si jistý, že jeden z nás se o to pokusí."

Blíž k třetímu pásu je momentálně rozhodně Pereira. Vždyť Conorovi se moc nedařilo ani v lehké váze (70,3 kg), ve welteru by se svými 173 centimetry pravděpodobně ztrácel ještě víc. Jistě, proti vhodnému soupeři by se mu jistě mohlo podařit zvítězit, ze sportovního hlediska by ale nedávalo pražádný smysl, aby o titul v divizi do 77 kg bojoval, i kdyby se po dlouhé pauze vrátil jakkoliv epickým vítězstvím. A že by si cestu proklestil přes Rakhmonova, Edwardse či Usmana, tomu asi věří jen jeho nejfanatičtější fanoušci.

Zdroje:  The Schmo

Nejnovější články