Měl být hvězdou Oktagonu, teď díky brutálnímu KO dostal smlouvu v UFC

Měl být hvězdou Oktagonu, teď díky brutálnímu KO dostal smlouvu v UFC Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Islam Dulatov nezaváhal a skvělým výkonem nadchl šéfa UFC.

Když se Oktagonu na začátku letošního roku povedlo ulovit Islama Dulatova, byl kolem toho celkem velký humbuk. Aby také ne, čečenský "Ripper" sice svůj první profi zápas v roce 2019 prohrál, od té doby ale doslova kosil jednoho soupeře za druhým a nasbíral 9 vítězství. Navíc se také živí jako model a v Německu, kde žije, má velkou fanouškovskou základnu.

Premiéra mu vyšla na výbornou, Palaiologose ukončil v poslední vteřině prvního kola, za což si odnesl i bonus za výkon večera a dal jasně najevo, že do hlubokých vod welterové divize, pravděpodobně nejnabitější divize Oktagonu, připlul nový hladový žralok.

Jenže na další zápas ve žlutočerné organizaci nakonec nedošlo, Dulatov oznámil, že kývl na nabídku od UFC a zabojuje o smlouvu v show Contender Series, jejímž prostřednictvím nejslavnější organizace ve velkém nabírá nové bojovníky. Nebylo divu, Islam do puntíku splňoval všechna kritéria – měl perfektní skóre 10-1, jeho bojový styl je hodně atraktivní, je zvyklý soupeře ukončovat a má i potřebné charisma. Jak už jsme ale v minulosti několikrát viděli, uspět v DWCS není snadné.

Soupeřem byl Islamovi zkušený Vanilto Antunes, který nastupoval s bilancí 16-6. Dulatov ho ale v podstatě k ničemu nepustil, zasypával ho ostrými kombinacemi, a když se dostal na blízko, ihned zkoušel jít po submisi. Brazilec se nevzdával, ale jeho údery povětšinou jen čeřily vzduch, anebo padaly do krytu. V půlce kola pak schytal tvrdý loket a šel bezvládně k zemi. Hodně epické vítězství pro Dulatova, Dana White radostí vyskočil ze židle.

"Šel jsem do toho s tím, že buďto já vypnu jeho nebo on mě. Už jsem nastupoval v lepší formě, teď jsem měl pět nebo šest větších zranění, o kterých jsem nikomu neřekl, ani své rodině, ani trenérům. Plán byl jasný, jít tam a získat smlouvu. Zabij nebo zemři," přiznal Islam po vítězství, které mu vyneslo smlouvu s UFC.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články