"Měl sis založit YouTube kanál, když ti bylo 13," setřel šéf UFC revoltujícího Paula Costu

"Měl sis založit YouTube kanál, když ti bylo 13," setřel šéf UFC revoltujícího Paula Costu zdroj: Profimedia

Dana White se pustil do Paula Costy a jeho finančních požadavků. S brazilským bojovníkem neměl žádné slitování.

Když přijde řeč na peníze, nezná šéf UFC Dana White bratra. To platí i v případě bojovníka a bývalého vyzyvatele střední váhy Paula Costy, který nedávno oznámil neúčast v plánovaném srpnovém duelu s Jaredem Cannonierem se slovy, že pokud chce organizace, aby bojoval v hlavním zápase, tak by ho měla také patřičně finančně ohodnotit.

Costa zároveň podotkl, že na tomto zápase nebyl s UFC nikdy domluvený, a tudíž prý nechápe, proč byl organizací vůbec promován. Na tuto kritiku White zareagoval v rozhovoru pro server TSN, kde mimo jiné řekl, že podle něj Brazilec mlží a do tohoto duelu měl nastoupit. Sdělil také, že ho ale do bojování rozhodně nutit nebude.

„Nemyslím si, že to, co říká Costa je pravda, protože jsme s ním nedávno prodloužili jeho smlouvu,“ prozradil White. „Ale poslouchej, nemusíš bojovat. Já ti pouze musím nabídnout tři zápasy ročně. Takhle to mám nastavené u všech chlapů, nabízím vám tři zápasy ročně. Ale nemusíte bojovat, nebojujte, to není žádný problém.“

White sepsul bojovníka také za jeho přehnané požadavky a slova, že youtubeři (především bratři Paulovi) svými výdělky v bojových sportech ukazují ubohost tohoto businessu. Podle něj Costa po posledním zápase, kdy po mdlém výkonu prohrál se šampionem Israelem Adesanyou, není v pozici, kdy by měl organizaci diktovat nějaké požadavky.

„Víš co? Měl sis založit YouTube kanál, když ti bylo třináct let a vybudovat si jméno a všechno ostatní a mohl jsi mít v sobotu večer ten zápas. Ale neudělal jsi to."

"Nejsi žádný pos*aný youtuber, ale bojovník a tím se živíš. Nebo taky ne. To záleží jenom na tobě. A po svém posledním představení nejsi v pozici, kdy by si mohl mluvit o šílených penězích. Buď chceš bojovat anebo ne. Pokud nechceš bojovat, tak můžeš jít dělat co chceš. Až budeš připravený, tak mi dej vědět.“

Zdá se, že Dana nehodlá ustoupit ani o píď a je teď pouze na Costovi, jak se k nynější situaci postaví. White totiž už několikrát ukázal, že diskutovat s ním o financích není rozhodně žádný med a několik bojovníků kvůli tomu v UFC dokonce skončilo. V podobném sporu je momentálně také bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones, který se kvůli penězům stále nedohodl na své premiéře v těžké divizi.

Zdroje:  TSN

Nejnovější články