Moicana nezastavilo ani děsivé zranění. Francouze zdemoloval a ukázal na dva zajímavé soupeře

Moicana nezastavilo ani děsivé zranění. Francouze zdemoloval a ukázal na dva zajímavé soupeře Renato Moicano | zdroj: Profimedia

Renato Moicano pokračuje ve vítězném tažení. V hlavním zápase na UFC v Paříži porazil domácího Benoita Saint-Denise, přestože šel do zápasu s vážným zraněním.

Hned od začátku střetnutí si oba bojovníci aktivně vyměňovali údery ve středu oktagonu. Moicano však rychle přečetl kop Saint-Denise a přenesl boj na zem, kde převzal kontrolu. Získal dominantní pozici na zádech soupeře a během krátké chvíle se přesunul do mountu, odkud zasypával Francouze tvrdými údery. Saint-Denisův obličej se brzy zalil krví, přesto první kolo přečkal. 

Druhá pětiminutovka začala podobně, ale tentokrát Francouz předvedl větší odpor. Přestože jeho pravé oko bylo téměř zavřené a krev stále tekla, snažil se otočit průběh zápasu. Moicano dobře udržoval odstup, pohyboval se po obvodu oktagonu a vyhýbal se většině útoků. Saint-Denis působil odhodlaně, snažil se vytvářet tlak, ale zranění ho stále více limitovalo. Přesto na kartách rozhodčích vyhrál druhé kolo. 

Mezi druhým a třetím dějstvím lékař pečlivě zkoumal zdravotní stav Saint-Denise. A i přes snahu francouzského bojovníka v pokračování zápasu rozhodl, že nemůže pokračovat. Renato Moicano byl vyhlášen vítězem na technický knockout. 

Po zápase vyšlo najevo, že i Moicano do zápasu nastupoval s poměrně vážným zraněním. Jeho rameno se pak v průběhu souboje ještě zhoršilo. Ve světle těchto informací je brazilcův výkon ještě působivější. 

“Před třemi týdny jsem si poranil rameno. Ze zápasu večera jsem však nemohl odstoupit. Děkuji svému týmu, že mě dokázal připravit,” uvedl na platformě X a ukázal také rentgenový snímek.

Brazilec má nyní v plánu dát si pauzu, aby mohl zranění doléčit, ale zároveň v rozhovoru pro ESPN MMA ukázal na dva soupeře, se kterými by se v nejbližší době rád utkal. 

"Pokud mi dají Dana Hookera, bude to snadná výplata," řekl. "Je to naprosto neuvěřitelné. Vůbec nechápu, jak se ten chlap dostal do nejlepší pětky? Neuvěřitelné! Je to, jako byste viděli želvu na stromě. Viděli jste někdy želvu na stromě? Jak se tam dostala? Přesně! Někdo ji tam prostě položil! A o to jde. Sama na strom nevylezla, ale sedí tam." 

"Takže pokud mi chtějí dát snadnou cestu k titulovému zápasu, Dan Hooker je snadná výplata. Jen si představte, co s ním udělám, až ho dostanu na zem. Vždyť on nemá žádný grappling!" 

"Paddy Pimblett je další ze série  ́snadné výplaty ́. Toho si ale vážím o něco víc. Víte proč? Protože má obrovskou základnu fanoušků. Když tě sleduje hodně lidí, máš můj respekt." 

Jak Hooker, tak Pimblett se posléze na sociálních sítích vyjádřili, že jsou připraveni se s Moicanem utkat. Oba souboje by jistě byly zajímavou podívanou. Nechme se tedy překvapit, co matchmakeři UFC vymyslí. 

Zdroje:  ESPN , Twitter

Nejnovější články