Na tiskovce před UFC 305 došlo i na slzy. Šampionovi se podařilo rozhodit vyzyvatele

Na tiskovce před UFC 305 došlo i na slzy. Šampionovi se podařilo rozhodit vyzyvatele Dricus du Plessis | zdroj: Profimedia

Už v noci ze soboty na neděli nás čeká další z velkých turnajů UFC 305, to se odehraje v australském Perthu, a tak se bojovníci ze čtyř hlavních zápasů sešli na tradiční skupinové tiskové konferenci, která byla tentokrát nabitá emocemi.

Největší pozornost byla samozřejmě upřena na hlavní duel, jímž je vyhrocená bitva o titul střední váhy mezi Dricusem du Plessisem a Israelem Adesanyou.

Šampion na úvod zmínil, že bojuje pořád stejným atraktivním způsobem, díky čemuž ho mají fanoušci rádi. Pak už byl pobídnut, aby vysvětlil, zda Adesanyu nesnáší. „Po osobní stránce ho neznám. To, co říká, ale nemám rád. Nelíbí se mi, jak přistoupil k tomuhle zápasu. Jako bojovník je však skvělý a dosáhl velkých úspěchů. Je ale čas, abych to převzal, což už jsem udělal, proto jsem šampion.“

„Musím být perfektní, stejně jako u všech mých předešlých zápasů. Perfektně se na každý fight připravím, abych ho byl schopen vyhrát. I proto jsem neporažený v UFC, a tak to i zůstane,“ věří v úspěšnou obhajobu.

„Jo, beru to od něj jako projev respektu. Uznává, co jsem v tomhle sportu dokázal, že jsem mu vydláždil cestu. A jestli cítí, že musí být perfektní, tak to chápu, ale proti mně je to těžké,“ kontroval Adesanya, který také přiznal, že je radši, že s Jihoafričanem bojuje až nyní. „Jsem rád, že jsem si odpočinul a nechal doléčit tělo i duši, zrelaxoval jsem se.“ Znovu také zkritizoval svůj výkon v posledním zápase proti Stricklandovi.

Na přetřes se dostal také příspěvek na sociálních sítích, v němž Adesanya porovnával velikost svého mužství s Dricusovým. „Tady se někdo zlobí, ráno tehdy musela být zima,“ smál se vyzyvatel.

Jak se ale říká, kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Když Israel mluvil o tom, jak po vítězství hned v úterý poletí do Nigérie, a pak i do Jižní Afriky, nabil tím šampionovi na smeč. „Vezmeš s sebou i své služebnictvo?“ otázal se Dricus a bylo vidět, že tohle trefilo citlivé místo. Adesanya se totiž údajně v Nigérii neměl zas až tak špatně a jeho rodina měla dokonce sluhy.

„Drž hubu, o mém příběhu nevíš vůbec nic,“ pálil zpátky k Jihoafričanovi. „Nemáš tušení, kdo jsem!“ Poslouchej, já a můj táta jsme museli vstávat ve čtyři ráno a čistit břehy, zatímco moje máma studovala na zdravotní sestru. Nemluv sakra o mém příběhu, když ho neznáš. V neděli ti ukážu, takže teď buď ticho!“

Hádka se pak vrátila ke kořenům vzájemné nenávisti, tedy tomu kdo je větším Afričanem. Adesanya nakonec neudržel slzy. „Jsem člověk. Můžu brečet a zároveň ti nakopat zadek… Cítím od diváků podporu. Poprvé jsem tu bojoval na UFC 221, to bylo v březnu roku 2018. To jsem si splnil sen. V neděli zničím ty tvé, sr*či!“

Šampion chtěl sice ještě něco dodat, ale moderátor Jon Anik tiskovku raději pohotově ukončil. Oba borci ale ještě stanuli tváří v tvář.

Zbytek aktérů zůstal trochu ve stínu. Těžkotonážníci Tai Tuivasa a Jairzinho Rozenstruik si slíbili, že se pobijí v postoji a jeden půjde k zemi. Steve Erceg si užíval podporu domácího publika a Mateusz Gamrot naopak roli záporáka, jelikož se chystá porazit Novozélanďana Dana Hookera, ten je ale prý na takedowny dobře nachystán a nenechá se na zem dostat zadarmo.

Startovka UFC 305 vypadá takto:

Hlavní karta (4:00)

Dricus du Plessis vs. Israel Adesanya

Kai Kara-France vs. Steve Erceg

Mateusz Gamrot vs. Dan Hooker

Tai Tuivasa vs. Jairzinho Rozenstruik

Li Jingliang vs. Carlos Prates 

Prelims (2:00)

Junior Tafa vs. Valter Walker

Joshua Culibao vs. Ricardo Ramos

Casey O’Neill vs. Luana Santos

Jack Jenkins vs. Herbert Burns

Early prelims (00:30)

Tom Nolan vs. Alex Reyes

Song Kenan vs. Ricky Glenn

Stewart Nicoll vs. Jesus Aguilar

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články