Nápad na vítěznou techniku se zrodil až v šatně, Pereirovi pomohlo video z Procházkovy rozcvičky

Nápad na vítěznou techniku se zrodil až v šatně, Pereirovi pomohlo video z Procházkovy rozcvičky Alex Pereira vs. Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Alex Pereira znovu ukázal, že je fenomenální bojovník. Jeho vítězství budí o to větší dojem, že vítěznou techniku vymyslel až v šatně před zápasem.

Finální techniky bývají na nejvyšší úrovni MMA jen málokdy dílem náhody, bojovníci se totiž dlouhé týdny připravují na konkrétního soupeře, společně s trenéry hledají jeho chyby a připravují bojový plán. Proto si na druhé straně většina fighterů bedlivě střeží záběry z tréninku a do světa pouští obvykle jen to, co neposkytne výhodu soupeři. 

V případě odvety Alexe Pereiry s Jiřím Procházkou se zdálo, že vlastně ani nebyl čas připravit něco nového, vždyť se zápas domluvil na poslední chvíli. Jenže šampion ukázal, že dokáže využít sebemenší zákulisní informace a změní taktiku klidně pár minut před zápasem.

Pereira na tiskovce prozradil, že highkicky nebyly původně v plánu. „Popravdě, byl jsem v šatně a mluvil jsem se svým trenérem Pliniem. Ukázal mi video, jak se Jiří rozcvičuje a já tam viděl, že se snaží kontrovat calf kick. Ale všiml jsem si, že to špatně časuje, jeho timing nebyl dobrý. Soustředil se na to, aby se vyhnul calfkicku, takže nechával ruce dole a měl odkrytou hlavu. Takže jsem trenérovi řekl, že zkusím využít highkick.“

Jak to dopadlo, už víme. Jiří padl na začátku druhého kola a Alex tak přidal další nezapomenutelný moment do svého resumé. I kdyby ale zmiňovaný kop nevyužil, v prvním kole měl jasně navrch a mít v závěru o pár vteřin víc, možná by zvítězil už tam.

Zatímco Pereirovy akcie teď nabyly na ceně, Jiřího samurajská aura byla bohužel trochu narušena.  Fanoušci i odborníci teď samozřejmě spekulují, kam povedou jeho další kroky, on sám už vzkázal, že se musí posunout na novou úroveň, jinak může se zápasením zcela skončit. Doufejme tedy, že z něj tvrdá prohra udělá ještě lepšího bojovníka a vrátí se silnější.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články