Nechápu, proč neřekli mně, asi chtějí pro Pereiru další hezkou KO výhru, zlobí se Blachowicz

Nechápu, proč neřekli mně, asi chtějí pro Pereiru další hezkou KO výhru, zlobí se Blachowicz Alex Pereira a Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Blachowicz po operaci ramene vyhlíží návrat do boje. Z vývoje v divizi rád nemá, když ale nedostane odvetu s Pereirou, rád by změřil síly s Procházkou.

Když UFC nedávno oznámilo další titulový zápas v polotěžké váze, asi jen málokdo krom Khalila Rountreeho skákal nadšením. Někteří bojovníci z divize do 93 kg neskrývají zklamání. Nad šancí pro Američana se pousmál Jiří Procházka, ostře ji zkritizoval Jamahal Hill a vyjádřil se i Jan Blachowicz.

„Se vší úctou ke Khalilovi, jsou tady nejméně dva výše postavení bojovníci, kteří jsou připraveni bojovat s Poatanem. Nepotřebuje speciální ochranu,“ napsal Jan na sociální síti X.

V rozhovoru pro Middle Easy pak pokračoval. „Sakra proč dali Ankalaeva s Rakičem? Proč se na to nezeptali mě? Možná bych se připravil o něco rychleji. Nikdo se mě ale nezeptal. Prostě to nechápu. Jak už jsem se vyjádřil na internetu, podle mě je to speciální ochrana pro Pereiru.“

Není divu, že je Blachowicz naštvaný, stále je totiž přesvědčen, že Pereiru loni porazil, což však bohužel pro něj viděl jen jeden ze tří rozhodčích. „Možná ten zápas nechtějí udělat znovu, protože ví, že tentokrát by stoprocentně prohrál. To je možná i důvod, proč mu nechtějí dát Ankalaeva, protože ten je taky hodně silný. Khalil je postojář, nejspíš Alexovi chtějí zajistit další pěknou výhru, další knockout,“ snaží se přijít na důvod, proč je dalším vyzyvatelem právě Rountree. „Je to divná situace. Možná mi to vysvětlí, někdo mi řekne proč. Není to fér. Prostě to nechápu. Jsem trochu zklamaný, ale nic s tím nenadělám. Co můžu jiného dělat, než o tom mluvit,“ povzdychl si.

Asi nepřekvapí, že Rountreemu velkou šanci na vítězství nedává. „Neumím si představit, jak by mohl vyhrát, co by musel udělat. Ale je to zápas, stát se může všechno. Tipuju, že to vyhraje Pereira na KO ve druhém kole.“

Sám Jan tedy po operaci ramene vyhlíží návrat v prosinci a v hlavě má dvě jména – Hilla a Procházku. Z pochopitelných důvodů by preferoval českého válečníka na turnaji někde v Polsku nebo Česku, i proto doufá, že Jiří nepřejde do střední váhy. UFC už ale bohužel oznámilo seznam turnajů do konce roku a na návrat do našich končin si budeme muset počkat přinejmenším do sezóny 2025.

Zdroje:  MiddleEasy.com

Nejnovější články