Neporažený šampion Topuria ukázal svou rezidenci, vybavil ji pro úspěch v MMA

Neporažený šampion Topuria ukázal svou rezidenci, vybavil ji pro úspěch v MMA Nový šampion Ilia Topuria kráčí z oktagonu v doprovodu své přítelkyně | zdroj: Profimedia

Zatímco většina bojovníků za tréninkem dojíždí, Ilia Topuria má vše potřebné doma.

Už v sobotu nás čeká velký turnaj UFC 308, jemuž vévodí bitva o titul pérové váhy. Ten v únoru získal neporažený Ilia Topuria (15-0), který o něj ve velkém stylu (KO ve 2. kole) připravil fenomenálního Alexandera Volkanovskiho. 

První obhajoba nebude vůbec snadná, Topuria totiž bude pás bránit přes ex-šampionem Hollowayem. Ten v poslední době prohrál shodou okolností jen s Volkanovskim (ve dvou ze tří případů navíc dost těsně a sporně), jinak si poradil s každým, koho před něj matchmakeři postavili. Naposledy to byl v bitvě o titul BMF pro největšího tvrďáka Justin Gaethje.

V případě vítězství by Iliovy akcie opět raketově vzrostly. Možná by se mohl dočkat i superfightu s Conorem McGregorem, o kterém v minulosti mluvil. Ir už ho očividně má na radaru a začal se s ním slovně přestřelovat. 

Život superstar už si ale Topuria užívá teď. V pořadu UFC Countdown ukázal, jak to vypadá uvnitř jeho rezidence v Madridu. Že tam nechybí tělocvična asi nepřekvapí, pro lepší rekonvalescenci po náročných trénincích si pak „El Matador“ pořídil hyperbarickou komoru a kryokomoru.

Výbava samozřejmě může pomoci, ale zápasy vyhrají v první řadě schopnosti. Topuria to moc dobře ví. „Pracujeme na spoustě oblastí,“ ujišťuje, aby vzápětí dodal, že to vlastně nebude potřeba. „Ale na zemi nic nemá, wrestling taky ne, bojuje jen v postoji. Cílem je ho knockoutovat.“

Že Ilia tréninku dává maximum, potvrzuje i jeho bratr Alexander, který svou bojovnickou kariéru na dlouho upozadil, aby "El Matadorovi" pomohl s přípravou, nedávno ale rovněž podepsal smlouvu s UFC. „Roste každým dnem. Není takový, že vyhrál titul a tím to hasne. Ne, pořád se učí. Max je speciální, ale já věřím v Iliovy schopnosti a že to dotáhne do vítězného konce.“

Jak to dopadne, se dozvíme v sobotu večer. Hlavní část turnaje UFC 308 odstartuje ve 20:00 našeho času. Celá startovka vypadá následovně:

Ilia Topuria vs. Max Holloway

Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev

Magomed Ankalaev vs. Aleksandar Rakic

Lerone Murphy vs. Dan Ige

Shara Magomedov vs. Armen Petrosyan

Prelims:

Geoff Neal vs. Rafael dos Anjos

Myktybek Orolbai vs. Mateusz Rebecki

Said Nurmagomedov vs. Daniel Santos

Abus Magomedov vs. Brunno Ferreira

Kennedy Nzechukwu vs. Chris Barnett

Farid Basharat vs. Victor Hugo

Rinat Fakhretdinov vs. Carlos Leal

Ismail Naurdiev vs. Bruno Silva

Ibo Aslan vs. Raffael Cerqueira

Zdroje:  UFC Countdown

Nejnovější články