Nevěřil jsem, že se Pereira v UFC prosadí, přiznal šéf UFC. Do těžké váhy ho zatím pustit nechce

Nevěřil jsem, že se Pereira v UFC prosadí, přiznal šéf UFC. Do těžké váhy ho zatím pustit nechce Alex Pereira se syny | zdroj: Profimedia

Momentálně je bezesporu jednou z největších hvězd UFC a popularita brazilského rodáka dále roste. Dana White mu přitom na začátku moc velkou šanci nedával.

 

Pracoval v pneuservisu a byl závislý na alkoholu. Bojové sporty mu ale změnily život, ukázalo se totiž, že se pro ně snad narodil. Díky úspěchům v ringu s pitím přestal a postupně to dotáhl až na vrchol prestižní kickboxerské organizace GLORY, navíc ve dvou váhových kategoriích.

Když se ve 34 letech rozhodl definitivně přejít k MMA, rovnou dostal angažmá v UFC, přestože měl tou dobou na kontě pouze 4 zápasy. Kariérní postup ale v jeho případě urychlily dvě dávné výhry nad Israelem Adesanyou, kterému ve střední váze docházeli soupeři. Narativ jejich souboje v oktagonu byl jasný, ale nejprve musel Alex prokázat kvality proti jiným soupeřům, což se mu povedlo a veškerá očekávání předčil, když posléze ovládl také váhovou kategorii do 93 kilogramů.

Šéf UFC nyní prozradil, že Poatanovi na začátku vůbec nevěřil. „Měl dlouhou kariéru v kickboxu, byl starší a přicházel do UFC. Myslel jsem si, že se mu tady moc dobře nepovede. Vezmou ho na zem, rozdrtí ho tam, uškrtí ho, však víte. Ale člověče, pletl jsem se,“ přiznal White na tiskové konferenci. Není divu, že byl skeptický, vždyť někteří elitní kickboxeři v oktagonu tvrdě narazili. Třeba Gokhan Saki se po pouhých dvou zápasech v UFC raději vrátil zpět ke svému původnímu sportu. V pozdějším věku je zkrátka těžké přizpůsobit svůj bojový styl a dohnat mezery ve wrestlingu a boji na zemi.

Sázka na Pereiru se však UFC bohatě vyplatila. Brazilcův unikátní styl v kleci zafungoval. Nejprve vyletěl na vrchol střední váhy, po porážce v odvetě s rivalem Adesanyou se nicméně přesunul do polotěžké divize, kde se po úvodním rozpačitém výkonu proti Blachowiczovi zabydlel a doslova tam září.

Nová superstar navíc (zatím) netrpí hvězdnými manýry a je připravena kývnout na jakoukoliv výzvu, klidně v nejtěžší váhové kategorii. “Připadá mi, že ho všichni chtějí vidět v těžké váze. Když jsme s ním dneska večer mluvili, říkal, že je mu to úplně jedno. Řekl – Budu bojovat, s kýmkoliv budete chtít. Je hned připraven znova zápasit, je to zabiják,“ rozplýval se šéf UFC na včerejší poturnajové tiskovce.

Zatím ale chce, aby Pereira zůstal v polotěžké divizi, dokud ji „nevyčistí“. Není divu, vždyť je Poatan první, komu se povedlo po odchodu Jona Jonese titul alespoň jednou obhájit. Teď tam na něj čeká Ankalaev, zajímavá by mohla být i odveta s Hillem, nahoru se dere Adesanyův týmový parťák Carlos Ulberg.

A mezitím si Jon Jones připíše povinou výhru nad Miocicem a v ideálním případě se pak nechá vyhecovat k epickému finálnímu zápasu s Alexem. A pokud ne, souboj Pereiry s Tomem Aspinallem by nebyl o nic méně zajímavý. Nudit se zkrátka rozhodně nebudeme.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články