Pereira míní návrat zpět do střední váhy vážně. Šampionovi vzkázal, ať se za zápas s ním přimluví

Pereira míní návrat zpět do střední váhy vážně. Šampionovi vzkázal, ať se za zápas s ním přimluví Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Jeden šampionský pás Alexi Pereirovi nestačí, a rád by k souboji vyhecoval vládce střední váhy Dricuse du Plessise.

Alex Pereira neopustil střední váhu v tom nejlepším. Do polotěžké divize se loni přesunul po knockoutu od rivala Adesanyi. A i když se mu tam výborně daří, pohrává si s myšlenkou ještě jednou do 84 kg zhubnout a zabojovat tam o titul. Plán odkryl poté, co Dricus du Plessis obhájil šampionský pás právě proti Adesanyovi.

Přestože má Pereira na říjen domluvený souboj s Khalilem Rountreem, myšlenka na titul ve střední váze se ho očividně drží. „Soustředím se na můj další zápas a budu připraven, ale nikdy nevíte, co se může stát. Takže nehledě na výsledek chci jít ještě jednou dolů do střední váhy a jít si tam pro pás,“ napsal na sociálních sítích a rovnou vybídl šampiona, ať se taky ozve. „Hej, Dricusi, ukaž svou vůli se mnou bojovat, abys mohl dokázat, že jsi lepší než já. S tvým veřejným prohlášením to bude snadné realizovat.“

Jihoafričan sice o souboj s Poatanem zájem má, preferoval by ho ale ve váze do 93 kg. „Nemyslím si, že by měl shazovat do 84. Jestli chce, tak je to skvělé, ale uslyšíme pak výmluvy. Viděl jsem, jak ho Izzy vypnul v prvním kole. Dnes jsem sílu jeho úderů cítil. Má skvělý timing, je rychlý, dlouhý a má dobré kombinace, ale necítil jsem sílu. Jestli tě Izzy takhle vypne, tak v oktagonu nechceš být se mnou, obzvlášť, pokud nastoupíš s výmluvami – Ach, shazoval jsem moc. A to se stane, všichni to budou říkat,“ vyjádřil se na tiskové konferenci po vítězství nad Adesanyou.

Dalším Dricusovým vyzyvatelem bude s největší pravděpodobností Sean Strickland. Pokud ho ale porazí, klidně prý zamíří do vyšší divize. Nijak na to ale nespěchá, rozhodnutí nechá na vedení UFC. „Nehoním se za tím. Věřím, že abych byl považován za nejlepšího bojovníka, co kdy tenhle sport dělal, musím být nejprve považován za nejlepší střední váhu,“ má jasno.

Zápas s Pereirou by byl určitě zajímavý, ale je také fakt, že oba pánové aktuálně nemají ve svých rajonech nouzi o zajímavé vyzyvatele. K Pereirovi se blíží Magomed Ankalaev a ve střední váze by mohl být dalším Dricusovým soupeřem vítěz souboje Whittaker vs. Chimaev, který je naplánován na UFC 308, které se odehraje 26. října v Abú Dhabí. Vody střední váhy se navíc chystá zčeřit také Jiří Procházka. Pokud si ale oba šampioni tituly udrží ještě nějaký čas, třeba se jejich vzájemného souboje dočkáme. 

Zdroje:  UFC , Alex Pereira – Instagram

Nejnovější články