Pereira se mě ani nedotkne, porazím ho v postoji, holedbá se Ankalaev

Pereira se mě ani nedotkne, porazím ho v postoji, holedbá se Ankalaev Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker 1 | zdroj: Profimedia

Magomed Ankalaev od svého premiérového zápasu v UFC neprohrál a pravděpodobně brzy dostane šanci vyzvat šampiona. O svém triumfu nepochybuje.

Jméno Magomed Ankalaev se v souvislosti s titulovým zápasem v polotěžké váze skloňuje už nějakou dobu, teď to ale vypadá, že se Dagestánec konečně dočká. Šampion Alex Pereira totiž před pár dny naznačil, že odchod do těžké váhy ještě není na pořadu dne.

Souboj Pereiry s Ankalaevem je hodně zajímavý i z toho důvodu, že by Dagestánec mohl brazilského postojáře ohrozit na zemi. Sám Alex ale tuhle výzvu vítá a prý se těší na to, až bude moci naplno ukázat svoje grapplingové schopnosti.

To se ale možná nestane, alespoň to tak podává Ankalaev. „Ani se mě nedotkne, není dost rychlý, maximálně mi dá lowkicky. Myslím, že rukama mě netrefí. Věřím, že ho můžu porazit v postoji. Můžu garantovat, že s ním budu bojovat v postoji až do konce, pokud to bude potřeba. Chci ho prostě zbít a ukázat, že jsem lepší než on.“ V jednom z minulých rozhovorů také označil Alexův striking za „přeceňovaný“.

Jsou to samozřejmě jen sebevědomé předzápasové řeči a je jasné, že Magomedovým primárním cílem bude vítězstí. Jak k němu dojde, pro něj nejspíš není až tak podstatné. I proto bývá kritizován za nudné výkony. 

Když se ale podíváme na jeho statistiky, tak zjistíme, že nikdy nevyhrál na submisi a většinu svých vítězství nasbíral díky T/KO. To je ale na druhou stranu trochu zavádějící, jelikož některé soupeře ubil právě na zemi, anebo je unavil wrestlingem. Právě to by mohla být i cesta k vítězství nad Pereirou, který to samozřejmě moc dobře ví a sám říká, že se jako bojovník rychle vyvíjí a stává čím dál komplexnějším. Zda to bude na Ankalaeva stačit, se dozvíme nejspíš na říjnovém UFC 308 v Abu Dhabí, zápas ale zatím nebyl oficiálně potvrzen.

Zdroje:  mmajunkie.com , Championship rounds

Nejnovější články