Pereirův rival z kickboxu se hlásí o slovo: Alex nemá žádnou obranu, ale soupeři se ho bojí

Pereirův rival z kickboxu se hlásí o slovo: Alex nemá žádnou obranu, ale soupeři se ho bojí Alex Pereira | zdroj: Profimedia

S aktuálním šampionem polotěžké váhy UFC před lety svedl dva vyrovnané zápasy, teď Artem Vakhitov vyhlíží závěrečný díl trilogie. Rád by ukázal, že Pereira není nejlepší postojář.

Vypadá to, že UFC má zaděláno na další hodně zajímavý příběh. Pereirův dávný rival z kickboxu Artem Vakhitov se totiž loni rozhodl následovat trend a přešel do MMA. V kleci má zatím skóre 2-1, první zápas prohrál po pár vteřinách kvůli zranění lokte, na další dva soupeře ale v součtu nepotřeboval ani dvě minuty. A zřejmě očekává, že jeho kariéra by mohla nabrat na obrátkách podobně, jako tomu bylo právě u Alexe.

Ten totiž do UFC vstupoval s MMA bilancí 3-1 díky tomu, že kdysi v ringu dvakrát porazil Israele Adesanyu. Příběh měl tedy pokračovat v oktagonu a bylo jen potřeba, aby se Poatan blýskl a rychle vyletěl na vrchol. Velkou šanci na úspěch mu nedával ani šéf organizace Dana White, jak prozradil na tiskové konferenci po nedávném UFC 303, kde Brazilec tvrdě knockoutoval Procházku. Poatan ale nakonec předčil očekávání a etabloval se mezi největší hvězdy bojových sportů.

Vakhitov teď doufá, že napíše podobný příběh. V kickboxerské organizaci GLORY se totiž s Pereirou dvakrát utkal. První zápas na začátku roku 2021 sice těsně 2:1 na body prohrál, ale o pár měsíců později Brazilcovi překazil rozlučku v ringu.

Teď tedy bude záležet na tom, jak moc budou Vakhitovovi výkony u fanoušků rezonovat. Zatím si bilanci budoval na neznámých uzbeckých zápasnících a závěr trilogie s Pereirou se tak zdá být v nedohlednu. Možná i proto se rozhodl trochu přidat pod kotlem již trochu vychladlé rivality.

„Jsme oba elitní postojáři. Neustále tam sázíme údery, kolena i kopy. Podívejte se na naše dva zápasy v GLORY a pak si představte, že jsme v oktagonu UFC s malými rukavicemi. A já bych si v tom zápase hodně věřil. Alexe by důkladně zanalyzoval můj trenér Vitaly Miller a tým Kuzbass. Odhalíme všechny chyby a budeme plně připraveni jich využít, až se proti němu postavím,“ vzkázal prostřednictvím webu MMAfighting. 

Už teď ukázal na hlavní mezeru, kterou u úřadujícího šampiona polotěžké divize vidí. „Jeho největší slabina je, že jen útočí, nemá žádnou obranu. Kvůli nedostatečné obraně je otevřený k inkasování spousty ran do hlavy, pokud stojí proti zkušenému postojáři. Viděli jste to ve druhém zápase s Adesanyou.“

To je podle Vakhitova zároveň příčinou, proč na Alexe zatím v UFC nikdo krom Adesanyi nevyzrál. „Jejich striking není na dost vysoké úrovni, proto se jim proti němu nedařilo. Oni si proti němu nevěří a myslí si, že je neporazitelný, takže jsou v srdci poraženi ještě předtím, než zápas vůbec začne. Ale já ho už předtím porazil v čistém postojářském souboji a jsem si jistý, že to udělám znovu i v MMA.“

Je víceméně jasné, že matchmakeři Sean Shelby a Mick Maynard už Vakhitova bedlivě sledují a pozvánku do UFC by mohl brzy skutečně dostat, prosadit se tam ale nebude vůbec jednoduché. Teď mu ale každopádně nezbývá, než zdokonalovat aspekty boje, které v kickboxu nevyužíval, a nabírat zkušenosti. „Na MMA makám každý den. Vždycky mě zajímalo, ale samozřejmě mě hodně motivuje možnost, že bych se dostal k třetímu zápasu s Pereirou. Je z něj teď superstar a já mu to přeju, ale když slyším lidi říkat, že je nejlepší striker na světě, tak si myslím, že je na čase, aby MMA fanoušci poznali mě a můj tým,“ říká.

Pereira už jeho silná slova zaregistroval a poslal mu zpátky peprný vzkaz: "Hej, brácho, dávej si pozor na lidi, co ti tyhle nápady ponoukají. Stejný člověk, co ti radí, to na mě zkoušel a nevyšlo to, protože nejsem hloupý. Každý ví, že ti výhru proti mě dali, protože GLORY vědělo, že je to můj poslední zápas v jejich organizaci a nechtěli, abych odešel s pásem. Když se takhle odhaluješ, tak se zdá, že jsi trochu ztracený a určitě nemáš manažera. To si myslím. Měl bys poslat zprávu tomu mému, myslím, že by ti mohl pomoct."

Vakhitov pochopitelně nesouhlasí, podle něj naopak rozhodčí Brazilcovi darovali vítězství v prvním zápase. "Nejsem ztracený ani zmatený, znám svou cestu a ty jsi na ní," dodal. Zdá se, že jestli někdy dojde na odvetu, o vzájemné hecování rozhodně nouze nebude. Záznam prvního zápasu najdete ZDE, druhý zápas TADY.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články