Pereirův rival z kickboxu se probil do UFC, Alžířana vyřídil v prvním kole

Pereirův rival z kickboxu se probil do UFC, Alžířana vyřídil v prvním kole Alex Pereira vs. Artem Vakhitov | zdroj: Profimedia

Devátá epizoda pořadu Dana White's Contender Series byla asi tou nejzajímavější z letošní sezóny. O smlouvu s UFC tam totiž zabojoval fanouškům Oktagonu dobře známý Islam Dulatov a také rival šampiona Pereiry Artem Vakhitov, který to s ním v ringu má 1-1.

Rivality jsou kořením bojových sportů. Fanoušci prostě milují, když se k zápasu váže zajímavý příběh. A vypadá to, že UFC připravuje půdu pro jeden další takový. O smlouvu totiž zabojoval Artem Vakhitov, úspěšný kickboxer, někdejší šampion dvou váhových kategorií organizace GLORY, který tam dvakrát zkřížil cestu s Alexem Pereirou a mají to spolu 1-1 na zápasy. Právě Vakhitov byl tím, kdo Poatanovi zkazil rozlučku s ringem. Další zápas tam ale nepřidal ani on sám. V roce 2022 byl totiž kvůli ruské invazi na Ukrajinu z GLORY propuštěn, což bylo pravděpodobně hlavní motivací pro rozšíření působnosti na MMA. 

Debut v kleci Artemovi nevyšel, po necelé minutě si totiž zranil loket. Další dva zápasy ale rychle vyhrál, čelil ale neznámým uzbeckým soupeřům. K poražení toho druhého koneckonců stačily pouhé dva lowkicky. Do boje v DWCS nicméně nastupoval jako relativně velký favorit, přestože proti němu stál doposud neporažený Islem Masraf (3-0).

Alžířan začal agresivním nástupem, Vakhitov ho ale svázal do klinče a sledovali jsme pasovačku na pletivu. Masrafovi se sice povedlo ruského kickboxera dostat na zem, ten se okamžitě vyhoupl zpátky na nohy. Situace se pak v různých variacích opakovala. Příliš atraktivní podívaná to nebyla, ale nakonec Vakhitov přece jen zkusil zaboxovat a trefil pravý hák, po němž se Masraf začal hroutit a stačilo jen pár dalších úderů, aby padl k zemi a rozhodčí zápas ukončil.

Zápas sledoval přímo v hale také Alex Pereira, kterého si šéf UFC po skončení zápasů přizval na poradu. A úřadující šampion polotěžké váhy se za svého rivala přimluvil s tím, že si zaslouží dostat šanci v nejslavnější organizaci. Dodal prý také, že Contender Series na bojovníky vytváří specifický tlak, takže nemusí předvést tak dobré výkony, jak je u nich zvykem. Sám je údajně rád, že do UFC vstoupil napřímo.

Vakhitov je tedy přijat a ideální scénář je jasný – nasbírat několik působivých vítězství a rychle vyšplhat na vrchol. Další odveta s Pereirou by se pak v podstatě promovala sama. Dá se tedy čekat, že matchmakeři se budou snažit pro ruského kickboxera vybírat soupeře na míru. To ale neznamená, že to bude mít snadné.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články