Pereirův rival z kickboxu se žene do UFC, v říjnu zabojuje o smlouvu

Pereirův rival z kickboxu se žene do UFC, v říjnu zabojuje o smlouvu Alex Pereira vs. Artem Vakhitov | zdroj: Profimedia

S aktuálním šampionem polotěžké váhy UFC před lety svedl dva vyrovnané zápasy, teď Artem Vakhitov vyhlíží boj o smlouvu s UFC.

Rivality jsou kořením bojových sportů. Fanoušci prostě milují, když se k zápasu váže zajímavý příběh. A vypadá to, že UFC připravuje půdu pro jeden další takový. V říjnu totiž v show Dana White’s Contender Series zabojuje o smlouvu Artem Vakhitov, úspěšný kickboxer, který se v organizaci GLORY dvakrát pobil s Alexem Pereirou a mají to spolu 1-1 na zápasy. Právě Vakhitov byl tím, kdo Poatanovi zkazil rozlučku s ringem. Další zápas tam ale nepřidal ani on sám. V roce 2022 byl totiž kvůli ruské invazi na Ukrajinu z GLORY propuštěn, což bylo pravděpodobně hlavní motivací pro rozšíření působnosti na MMA. 

Debut v kleci Artemovi nevyšel, po necelé minutě si totiž zranil loket. Další dva zápasy ale rychle vyhrál, čelil ale neznámým uzbeckým soupeřům. K poražení toho druhého koneckonců stačily pouhé dva lowkicky.

V DWCS se 8. října pobije s Alžířanem Islemem Masrafem, jehož MMA kariéra je rovněž teprve na začátku a čítá zatím 5 zápasů (z toho dva amatérské). Upozornil na sebe letos v březnu na turnaji PFL Europe, kde zvítězil už za 10 vteřin. Soupeř mu v tom ale docela pomohl, posuďte sami:

Jelikož Masraf není žádný wrestler, jasným favoritem bude Vakhitov. Ten už dokonce rozjel promo na souboj s Pereirou. Je ale jasné, že jen slova stačit nebudou, v UFC bude muset udělat dojem. I tak ale bude trvat nejméně rok, než se v žebříčku vypracuje natolik, aby se o zápase začalo výrazněji mluvit. Prosadit se v divizi do 93 kg navíc nebude vůbec snadný úkol. Otázkou také je, kde tou dobou bude Poatan. Ten se totiž netají úmyslem ovládnout také heavyweight divizi.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články