Poirier prozradil, proč je pro něj Makhachev tak těžký soupeř a na co si v zápase s ním musí dát pozor

Poirier prozradil, proč je pro něj Makhachev tak těžký soupeř a na co si v zápase s ním musí dát pozor Dustin Poirier s manželkou Jolie | zdroj: Profimedia

O Dustinu Poirierovi se říká, že nezvládá velké zápasy. Teď bude mít nejspíš poslední šanci ukázat, že tomu tak není a získat šampionský pás. Moc dobře ale ví, že to nebude snadné.

Dustina Poiriera asi není třeba nijak sáhodlouze představovat. V UFC válčí už od roku 2011 a v průběhu let čelil těm nejlepším z nejlepších. Bohužel má ale smůlu a v těch nejdůležitějších zápasech kariéry často zaváhá. Před pěti lety mu tak poprvé unikl pás šampiona, když nestačil na Khabiba Nurmagomedova. A neproměnil ani druhou šanci, když se o uvolněný titul porval s Charlesem Oliveirou. A loni mu pak utekl i pás BMF pro "největšího tvrďáka".

Osud dal ale Dustinovi tak trochu nečekaně další šanci. Možnost zabojovat o titul totiž dostal jako první Arman Tsarukyan, ten ji však odmítl s tím, že by neměl dostatečný čas na přípravu, a tak vedení okamžitě oslovilo právě Poiriera. I sám šampion Makhachev uvedl, že si "Diamond" zápas s ním nezaslouží, ale nikdo jiný tam nebyl. Uvedl také, že Američanovými největšími slabinami jsou wrestling a grappling.

"Nevím, jestli je to moje slabina, ale má pravdu," přiznal Dustin v rozhovoru pro TMZ. "Lidi, kteří zkouší boj zpomalit a udělat z toho grapplingový šachistický zápas. To jsou pro mě nejtěžší soupeři, protože mně se nejvíc daří, když to zůstane soubojem, když to nezpomalí a je to rvačka, v níž létají pěsti a oba krvácíme. Přesně tam se mi vede nejlíp. Nebudu ho zkoušet držet na zemi a vyhrávat kola, půjdu po knockoutu, budu se mu snažit ublížit a ukončit ho. Tak já zápasím."

Je ale jasné, že Makhachevova strategie bude založena na tom, že boj přenese na zem. Poirier to moc dobře ví. "Musím zůstat v přítomném okamžiku, reagovat na všechny jeho pokusy o strhy. Nesmím být až moc horlivý, dávat co největší bomby, což by mě rozhodilo a stal bych se snadným cílem pro poraz nebo takedown. Nesmím s ním klinčovat, má dobré podmety a silnou vrchní polovinu těla. Musím to udržet zápasem v postoji, zůstávat v pohybu, zamotávat mu hlavu, a pak na něj přitlačit."

Leitmotivem zápasu je i to, že se Poirier kdysi utkal s Khabibem a nedopadlo to pro něj dobře. Islam z toho samozřejmě čerpá sebevědomí. Dustin má pro něj ale jasný vzkaz: "Ten zápas byl už před lety, jestli nejsem lepší bojovník než tehdy, tak jsem promrhal roky života. Pokud trefím jeho bradu, tak půjde k zemi. V sobotu to pozná. Nemusí tomu věřit, možná potřebuje zůstat pozitivní a do zápasu si věřit, což by měl. Ale jestli si myslí, že nemám šanci vyhrát, tak lže sám sobě."

Jak zápas dopadne, to se dozvíme již v neděli ráno. Turnaj UFC 302 startuje o půlnoci, hlavní část poté od 4:00 našeho času. Startovka vypadá následovně: 

Islam Makhachev vs. Dustin Poirier

Sean Strickland vs. Paulo Costa

Kevin Holland vs. Michal Oleksiejczuk

Jailton Almeida vs. Alexandr Romanov

Randy Brown vs. Elizeu Zaleski

Prelims:

Cesar Almeida vs. Roman Kopylov

Grant Dawson vs. Joe Solecki

Phil Rowe vs. Jake Matthews

Niko Price vs. Alex Morono

Early prelims:

Mickey Gall vs. Bassil Hafez

Ailin Perez vs. Joselyne Edwards

Mitch Raposo vs. Andre Lima

Zdroje:  TMZ

Nejnovější články