Povede se Hookerovi návrat mezi špičku lehké váhy? "Hangman" prozradil, co se mu líbí na souboji s Gamrotem

Povede se Hookerovi návrat mezi špičku lehké váhy? "Hangman" prozradil, co se mu líbí na souboji s Gamrotem Allen ukázkově blokuje Hookerův pushkick, pak se ale na techniku vykašlal a přepnul do berserk módu. | zdroj: Profimedia

Dan "Hangman" Hooker se tento víkend na turnaji UFC 305 postaví Mateuszi Gamrotovi a má před sebou jasnou vidinu toho, co mu vítězství přinese – skok v žebříčku lehké váhy a šanci zabojovat o titul. 

 

Pro Hookera, který má za sebou dvě vítězství v řadě, je tento souboj obrovskou příležitostí dostat se do elitní pětky lehké váhy a výrazně zvýšit své šance na titulový zápas.

„Miluju to sexy číslo vedle jeho jména (pořadí v oficiálním žebříčku lehké váhy - pozn. red.). To je přesně to, proč jsem tady,“ řekl Hooker s nadšením o nadcházejícím souboji. Gamrot se v současnosti nachází na pátém místě, zatímco Hooker je až jedenáctý. Vítězství nad takto vysoce postaveným soupeřem by pro něj tedy znamenalo významný posun vpřed a doslova návrat mezi elitu (v minulosti to dotáhl až na 4. příčku). Společně tím by pravděpodobně také získal možnost utkat se s dalšími hvězdami divize, jako jsou Charles Oliveira, Dustin Poirier, Justin Gaethje nebo Michael Chandler.

„Budou se mnou muset bojovat, pokud vyhraju. Úplně to změní směr lehké váhy. Spousta velkých jmen v divizi se vrací po porážkách. Oliveira, Poirier, Gaethje, Chandler – všichni tito kluci budou chtít něco, co mám já, což bude série tří výher.“

Novozélanďan v skrytu duše také doufá, že zápas s Gamrotem by mohl být právě tím soubojem, který mu vynese titulovou šanci.

„Kdo jiný tam je?“ zeptal se Hooker řečnicky na tiskovce. „Po prohře zápas o titul nedostanete. Pokud chceš být další na řadě, musíš vyhrát. Další, kdo bude bojovat o titul, je Arman Tsarukyan. Kdo je po něm? Zápas o titul je zamluvený, ale kdo je po něm? Je to jednoduché. Dalším na řadě bude vítěz souboje mezi mnou a Gamrotem.“

Gamrot, bývalý šampion KSW ve dvou váhových kategoriích, je považován za jednoho z nejlepších wrestlerů v lehké váze na světě. V UFC má bilanci 7-2, ale často je kritizován za to, že mnoho jeho zápasů končí rozhodnutím rozhodčích. Hooker věří, že dokáže z Poláka dostat to nejlepší a zároveň předvést vlastní ofenzivní styl, který diváci tolik milují.

„Bude to vzrušující zápas,“ uvedl "Hangman", když se ho média zeptala, jestli přinutí Gamrota udělat více akce. „To je důvod, proč tento duel dali dohromady. Řekli si: Kdo to z něj dokáže dostat? A já budu ten, kdo to udělá.“

Hooker, který v UFC působí už více než deset let, se nikdy nedostal na úplný vrchol. Byť mu k tomu několikrát nechybělo mnoho. V letech 2017-2018 měl čtyřzápasovou vítěznou sérii, ale následně prohrál s Edsonem Barbozou. Po dalších třech výhrách přišly porážky od Poiriera a Chandlera, ale Hooker se vždy dokázal vrátit. V roce 2022 ohromil diváky v Madison Square Garden knokautem Claudia Puellese a loni v červenci porazil Jalina Turnera navzdory tomu, že Američan nesplnil váhový limit.

Podaří se "Hangmanovi" přidat třetí vítězství do série a vrátit se zpátky na výsluní? To se dozvíme v neděli ráno. Turnaj UFC 305 začíná v neděli třicet minut po půlnoci, hlavní část programu přijde na řadu tradičně okolo 4. hodiny ranní. Kompletní startovka vypadá takto:

Hlavní karta (4:00)

Dricus du Plessis vs. Israel Adesanya

Kai Kara-France vs. Steve Erceg

Mateusz Gamrot vs. Dan Hooker

Tai Tuivasa vs. Jairzinho Rozenstruik

Li Jingliang vs. Carlos Prates 

Prelims (2:00)

Junior Tafa vs. Valter Walker

Joshua Culibao vs. Ricardo Ramos

Casey O’Neill vs. Luana Santos

Jack Jenkins vs. Herbert Burns

Early prelims (00:30)

Tom Nolan vs. Alex Reyes

Song Kenan vs. Ricky Glenn

Stewart Nicoll vs. Jesus Aguilar

Autor: Nikola Andreev

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články