Pracovní pohovor do UFC vyšel 4 bojovníkům, Dana White neskrýval nadšení

Pracovní pohovor do UFC vyšel 4 bojovníkům, Dana White neskrýval nadšení Dana White | zdroj: Profimedia

Lepší start osmé série Contender Series si Dana White snad ani nemohl přát. Před limitem skončily 4 z 5 zápasů.

Populární show Dana White’s Contender Series, jejímž prostřednictvím UFC ve velkém nabírá nové bojovníky, je zpátky. A zatímco loňský ročník nezačal nejlépe a jen jeden ze čtyř zápasů skončil před limitem, letos měl šéf největší MMA organizace několik důvodů k radosti.

Hned první zápas skončil v prvním kole. Střetli se v něm dva neporažení mladíci z nejnižší váhové kategorie (56,7 kg). A ačkoliv ve flyweight nejsou tvrdá KO tak běžná jako ve vyšších divizích, Angličan Lone’er Kavanagh potvrdil pověst skvělého strikera, který ví jak soupeře vypínat.

Jako obvykle skvěle pracoval se vzdáleností, a pak bum, nenápadným levým hákem z přískoku poslal vietnamského protivníka do bezvědomí.

„Tady není potřeba hrát nějaké hry. On ví, viděl můj papír, kde bylo napsáno: Ty vole! Je to pětinásobný mistr světa v K-1, má to 7-0, 4 KO, dneska páté. Byl to jeden z nejtvrdších knockoutů, jaké za 8 sezón téhle show padly. Navíc proti klukovi, co to měl 6-0, byl neporažený,“ pěl White chválu na svou novou akvizici.

Další zápas se sice dostal do druhého kola, stálo to ale za to. Jose Delgado vzal sice zápas jako náhradník, ale ukázal se ve skvělém světle. Finále přišlo v momentě, kdy se jeho koleno na půli cesty potkalo s obličejem soupeře (VIDEO).

„Neuvěřitelně komplexní bojovník, vzal ten zápas na poslední chvíli. Líbil se mi jeho postoj i jeho wrestling. Má pořádně odolnou bradu, schytal pár tvrdých úderů, ale ukázal srdce. Jsi kompletní balíček, brácho,“ pochválil ho jeho nový šéf.

Srdce bojovníka musel ukázal také Bruno Lopes, který se v DWCS objevil už loni, tehdy ale musel zkousnout první porážku v kariéře, která navíc přišla už v prvním kole. I tentokrát byla cesta k vítězství trnitá, Gruzínec Sazhiniani ho dokonce poslal k zemi, Brazilec ho ale ve druhé rundě nejprve rozbil lokty, pak trefil úder na solar a následně dodělal sérií úderů na žebra (VIDEO).

Na body skončil až čtvrtý duel. A přestože Libanonec zvítězil přesvědčivě, smlouvu nezískal. „Vím, že to bral na poslední chvíli, ale nehledám tady třicetileté bojovníky. Když se sem dostaneš, musíš mi ukázat, co jsi zač, že to chceš. Ve 33 letech mi to určitě musíš ukázat. Já dneska nic z toho neviděl,“ slyšel od Whitea.

První epizodu pak uzavřel další skvělý zápas, který proti sobě svedl dva bývalé wrestlery. Mansur Abdul-Malik dával od prvních vteřin do úderů maximální sílu, jeho soupeř ale přežil a sám mu ve druhém kole na chvíli zatopil. Jenže mu rychle došly síly a pomyslné kormidlo opět převzal Abdul-Malik, který pak na zemi rozjel tvrdé ground and pound (VIDEO). Smlouva ho neminula.

Řady UFC bojovníků tedy rozšířili 4 nováčci. Uspět v DWCS a získat smlouvu je ale jen první krok, není totiž snadné mezi elitou uspět.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články