Procházka, McGregor a další reagují na bitvu Pereira vs. Rountree

Procházka, McGregor a další reagují na bitvu Pereira vs. Rountree Khalil Rountree vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas UFC 307 si nenechali ujít ani mnozí bojovníci. Někteří z nich se o své dojmy podělili na sociálních sítích.

Alex Pereira zůstává šampionem polotěžké divize UFC. Na vítězství se ale pořádně nadřel, Rountree ho několikrát dobře zasáhl a první dvě kola podle bodových rozhodčí vyhrál. Postupem času se ale vyčerpal a Poatan převzal otěže, finální údery nakonec zasadil necelou půl minutu před koncem čtvrté pětiminutovky.

Souboj si samozřejmě nenechal ujít ani Jiří Procházka, který právě brousí zbraně na Okinawě, kam vyrazil trénovat karate. "V prvních dvou kolech dobrá akce od Khalila. Poté trpělivost a nonstop akce od Alexe. Nádherný lov," zhodnotil zápas český samuraj, který by samozřejmě rád se šampionem změřil síly i potřetí, k tomu však nejprve bude potřebovat nasbírat pár působivých vítězství. Kdo bude jeho dalším soupeřem bychom se měli dozvědět během již brzy.

Přímý přenos sledoval také Conor McGregor, který prozradil, že vsadil milion dolarů na to, že zápas skončí knockoutem. To mu nakonec vyneslo 200 tisíc. Kromě toho také zveřejnil a posléze zase smazal video, na němž Pereiru na dálku přes televizní obrazovku hecuje, aby oznámil, že jde do těžké váhy. To se nakonec nestalo, Brazilec oznámil záměr zůstat v kategorii do 93 kilogramů, což se irskému bouřlivákovi moc nelíbilo a uvedl, že další Alexův zápas sledovat nebude.

Pozitivní slova měl Conor také pro poraženého, u něhož vyzdvihl tvrdost. "Tenhle chlap je opravdový problém. Zůstane v polotěžké váze na dosah titulové šance. O Rountreem jste nejspíš ještě neslyšeli naposledy," dodal.

A co na titulovu bitvu říkali další bojovníci?

"Se vší úctou, ale ten zápas byl od začátku jako výsledek mého posledního zápasu – špatný vtip," reagoval Jan Blachowicz, který má za to, že Pereiru porazil a rád by to dokázal v odvetě.

"Gratulace oběma pánům, byl to skvělý zápas. Jsem rád, že wúdú chlapík vyhrál. Já teď musím udělat svou práci, porazit Rakiče a pak to kouzlo zabiju," je napsáno na twitterovém profilu Magomeda Ankalaeva.

"To byl ale zápas! Válečníci," ocenil kolegy tvrďák Max Holloway.

"Nemohli jste si přát lepší hlavní zápas. Byla to tvrdá bitva. Poatan je skvělý šampion a Rountree určitě dostane další šanci," míní Terrance McKinney.

Reakci Jamahala Hilla, který od Pereiry nedávno schytal KO, přikládáme níže. "Možná se teprve vzbudil z UFC 300," setřel ho Alex.

Zdroje:  UFC , Twitter

Nejnovější články