Procházka s Pereirou zaskočí za zraněného McGregora, na konci měsíce si dají odvetu

Procházka s Pereirou zaskočí za zraněného McGregora, na konci měsíce si dají odvetu Jiří Procházka vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Je to tady! Jiří Procházka už za dva týdny znovu zabojuje o titul UFC.

Šéf UFC před chvíli potvrdil to, co viselo ve vzduchu – Conor McGregor je zraněn a na UFC 303 nenastoupí. Jak už to ale bývá, všechno zlé je k něčemu špatné. Jako náhradu totiž vedení domluvilo odvetu Jiřího Procházky s Alexem Pereirou. "Budu perfektní bouří. Žádný prostor pro chyby, jen vítězství, teď, tady," zareagoval na oficiální oznámení stručně český samuraj.

To Brazilec se rozepsal trochu víc: "Uvědomuji si, že tenhle zápas je velmi vyrovnaný a můžou tam být před ním nějaké potíže, ale jestli existuje někdo, kdo to dokáže, tak to jsem já. Poatan! To je důvod, proč jsem jedním z největších jmen v UFC. Jdu do rizik, do kterých by nikdo jiný nešel, ale vím, že jsou mí předci se mnou. Duchové jsou se mnou a jsem na to všechno připraven."

Už 29. června nás tedy čeká odveta zápasu z listopadu loňského roku, v níž k naší nelibosti zvítězil Pereira, který ve druhém kole nachytal Procházku svým obávaným levým hákem. Kontroverzi ale vzbudilo ukončení, které se zdálo být trochu předčasné. Jiří navíc posléze odhalil, že na souboj mohl trénovat jen pár dní, přesto měl od začátku až do osudného momentu navrch.

Oba se pak potkali na jubilejním turnaji UFC 300, kde však čelili jiným soupeřům. Pereira si rychle poradil s Jamahalem Hillem a Procházka chvíli předtím umlčel Alexandera Rakiče. Ihned po vítězství pak český válečník vyjádřil zájem o odvetu, Brazilec dal nicméně jasně najevo, že o ní velký zájem nemá. Později ale dodal, že zároveň nechce zbytečně dlouho čekat na jiného soupeře.

A jelikož oba patří mezi pravé bojovníky, kteří zbytečně netaktizují a nebojí se riskovat, už podruhé během krátké doby zachrání turnaj. Reakce fanoušků se samozřejmě různí, zatímco někteří mají za to, že půjde o lepší zápas, jiní UFC kritizují, že i když o problému vědělo, dál prodávalo lístky. V komentářích se samozřejmě objevují i fanoušci Magomeda Ankalaeva, kteří nechápou, proč nedostal šanci jejich oblíbenec. Ten ale nepatří k divácky vděčným bojovníkům, navíc by pravděpodobně ani nebyl schopen či ochoten tak rychle nastoupit, anebo by pro něj v tak krátkém čase nebylo možné vyřídit vízum.

White oznámil také pár dalších zápasů. Stálice pérové váhy Brian Ortega se utká s Diegem Lopesem. Adesanyův týmový parťák Carlos Ulberg měl původně změřit síly s Jamahalem Hillem, nakonec se ale postaví veteránovi Anthonymu Smithovi.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články