Rakić si přisvojil zásluhy za Procházkův první knockout v UFC, nevyloučil však možný budoucí zápas

Rakić si přisvojil zásluhy za Procházkův první knockout v UFC, nevyloučil však možný budoucí zápas zdroj: Getty Images

Aleksandar Rakić v rozhovoru přemítal o možném souboji s Jiřím Procházkou a přivlastnil si zásluhy za jeho ukázkové KO Oezdemira.

O zápasu srbsko-rakouského bojovníka Aleksandara Rakiće s českým bojovníkem Jiřím Procházkou se mluvilo už minulý rok, po Procházkově debutové výhře v UFC nad Volkanem Oezdemirem. Jenže Rakić trochu arogantně zápas odmítl, když řekl, že chce bojovat s těmi nejvýše postavenými bojovníky a Procházka (tehdy na 8. místě v žebříčku) tak pro něj není zajímavý. Nakonec to UFC vyřešilo tak, že Rakićovi dali zápas s Thiago Santosem a Jiřího Procházku čeká za měsíc souboj s Dominickem Reyesem.

Rakić před dvěma týdny Santose těsně porazil na body, čímž se vyšvihl na druhé místo v žebříčku. Když se ho novinář James Lynch v rozhovoru zeptal, jak nyní vidí potenciální zápas s Procházkou, Rakić začal tím, že zpochybnil zápasnické kvality českého borce:

„Uvidíme, jestli projde přes Reyese, uvidíme. Udělal skvělou práci v boji s Volkanem, knockoutoval ho ve druhém kole, ale viděli jste to první kolo? Volkan ho sejmul k zemi.“

Je pravda, že první kolo se Jiřímu nepovedlo úplně ideálně a několikrát od Oezdemira tvrdě inkasoval, ale vždy to dokázal ustát a Oezdemir jej svými ranami na zem nikdy nesundal. Rakić ale neskončil jen u toho a dokonce si přivlastnil zásluhy za Procházkův famózní knockout ve druhém kole:

„Já jsem bojoval s Volkanem a potom Volkan bojoval s Jiřím. Samozřejmě, že ho Jiří knockoutoval, když jsem předtím udělal z Volkanovy brady máslo. A Jiří to akorát dokončil. Uvidíme jestli projde přes Reyese, myslím, že Reyes půjde do tohoto zápasu hodně motivovaný. Prohrál dva poslední zápasy proti Jonovi a proti Janovi. Uvidíme, jestli přes něj Jiří projde. Ale moje mysl a moje myšlenky jsou orientovány na titul. Nepůjdu o krok zpátky. Všechno co je přede mnou, je pro mě důležité, ne to co je za mnou.“

Vypadá to, že Procházka, který je v žebříčku aktuálně na 5. místě, tak stále není pro Rakiće dostatečně vysoko a ten se dívá jen po titulu. Nevyloučil však, že by se v budoucnu mohli v oktagonu potkat:

„Chci titulový zápas. V budoucnosti spolu možná budeme bojovat, v dalších 2 nebo 3 letech. Nebo možná já budu šampion a on bude vyzyvatel a pak spolu budeme bojovat. Lidi si teď říkají ‚dejte je dohromady‘… já vím, že budu v UFC a v polotěžké divizi ještě dlouho a myslím, že Jiří taky a ten čas přijde. Každý chce vidět dva nebezpečné strikery jak na to vlítnou a možná to bude tak, že já budu šampion a on bude vyzyvatel. To by bylo ještě lepší.“

Aleksandar Rakic vs Thiago Santos zdroj: Profimedia

Na zápas o titul si bude muset Rakić ale každopádně ještě počkat. Souboj se šampionem Janem Blachowiczem má momentálně rezervovaný legendární Glover Teixeira, který si jej bezpochyby zaslouží. Zároveň Rakićův nedávný výkon proti Thiago Santosovi nebyl zdaleka nijak úchvatný a v zápase byl velice opatrný. Vyhrál tak jen velice těsně a je pravděpodobné, že si svůj zápas o titul bude muset ještě vybojovat.

Pokud Jiří Procházka porazí Dominicka Reyese, zaujme jeho třetí pozici v žebříčku a zápas s Rakićem o post dalšího vyzyvatele by tak dával velký smysl. Procházkovy BJPéčka jsou tak možná mnohem blíže, než si Rakić myslí.

Zdroje:  Youtube - James Lynch

Nejnovější články