Redakce tipuje výsledky vybraných zápasů z UFC 302

Redakce tipuje výsledky vybraných zápasů z UFC 302 Islam Makhachev vs. Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

V redakci jsme si opět zkusili zahrát na věštce a předpovědět výsledky zápasů z nadcházejícího turnaje UFC 302.

Islam Makhachev vs. Dustin Poirier

Tomáš Bříza: Rozum velí jasně – Makhachev by měl vyhrát, má přesně ten styl, který Poirierovi nesedí a asi nehrozí, že by se zbláznil a nechal se od něj zatáhnout do přestřelky. Já ale asi chci věřit, že se Dustin poučil ze zápasu s Khabibem a dokáže to zužitkovat. Na body asi nebude mít šanci, Islam ho nejspíš dostane na zem, ale pokud mu tam Poirier nevleze do nějaké pasti, třeba se dobře trefí, a pak rozjede takovou kanonádu, že rozhodčí zápas raději ukončí. Možná jsem se ale až moc zasnil, větší obnos peněz bych na tenhle výsledek určitě nevsadil.

Tip: Poirier TKO


Michael Cron: Islam se poslední týden před zápasem snažil ze všech sil v každém rozhovoru vyzdvihovat Dustinovi kvality a zdůrazňovat, že to pro něj nebude jednoduché. Papírové předpoklady ale hovoří opačně. Islam je prostě pro Dustina nejtěžší možný protivník, klidný, ale poměrně kvalitní postoj, skvělý wrestling a smrtící grappling. Poirier už proti podobných soupeřům dvakrát v titulových soubojích neuspěl, namále měl i naposledy proti taktéž obdobně vybaveném Saint-Denisovi (tam jej zachránila Francouzova záliba v přestřelkách a fýza). Dustin má tak nejspíš jedinou naději v nějakém dobře mířeném kontru nebo nachytání Islama při nástupu do strhu. Určitě je toho schopný, moc pravděpodobné to však není. Očekávám tak dvě až tři kola amerického vzdoru a pak kapitulaci na submisi. 

Tip: Makhachev na submisi


Jakub Chrpa: Dustin je sympaťák, kterého nejde nemít rád. Je to skvělý postojář a černý pás v BJJ. Proti němu stojí ale momentálně nejnebezpečnější zápasník v UFC a i když by bylo moc fajn vidět, jak Dustin vyhraje pás a ukončí kariéru, nejspíše se toho nedočkáme. Očekávám, že Islam bude dominovat jak v postoji, tak na zemi.

Tip: Makhachev KO


Sean Strickland vs. Paulo Costa

Tomáš Bříza: Na tenhle zápas jsem hodně zvědavý, i když hrozí, že to žádná extra akční podívaná nebude. Strickland byl sice šampionem, ale to neznamená, že je to nejlepší bojovník v divizi, to ani zdaleka ne. Costa naposledy proti Whittakerovi ukázal, že se s ním na vrcholu divize musí počítat. Nechce se mi věřit, že by ho Strickland vypnul nebo dostal do větších potíží, spíš na něj bude zkoušet tlačit a udirektovat ho. Klíčové bude podle mě to, jak si Costa poradí s Američanovou obranou. Do přípravy si přizval zkušené boxery, což by mu s tím mělo pomoct. Faktorem ale může být i to, že jde o zápas na pět kol. Pokud se Paulo vyčerpá a zpomalí, Strickland ho bude v klidu přebodovávat. Já věřím, že se kousne a nakonec se něčím trefí a dojde si pro vítězství.

Tip: Costa T/KO


Michael Cron: Americký vidlák s brazilským playboyem. Trochu se bojím, že si oba pánové jako obvykle své nejzajímavější okamžiky odbyli v rozhovorech a na sociálních sítích. Strickland je tím samozřejmě známý, svou persónu si do klece nebere a stává se tam z něj rozvážný bojovník spoléhající na vybodování z dálky. Costa také často ve svých zápasech sundá po prvním kole nohu z plynu a pak už jen existuje. Proto myslím, že rozhodně první kolo, a pokud Costa neudělá Stricklandovi dostatečnou damage a nebo ho neukončí, Sean si opatrně dojde pro výhru na body. Američan je totiž sice v zásadě nekomplikovaný, ale o dost lepší boxer, než Costa. A to bude v tomhle zápase to nejdůležitější.

Tip: Strickland na body


Jakub Chrpa: Strickland má skvělou obranu, ale nedivil bych se, kdyby ho Costa svou rychlostí a přesností nachytal a po dlouhé době doručil tvrdé ukončení, od kterého v zápase s Whittakerem ale neměl vůbec daleko. 

Tip: Costa na T/KO 


Jailton Almeida vs. Alexandr Romanov

Jakub Chrpa: Očekávám, že Almeida Romanova nějak utáhne, pokud se tak ale nestane, myslím, že zápas půjde na stranu “King Konga”. Myslím, že Almeida nebude schopný svého oponenta tři kola držet na zemi, jelikož je to skutečně zkušený a silný wrestler.

Tip: Romanov na body


Ailin Perez vs. Joselyne Edwards

Michael Cron: Jediný ženský zápas na kartě bych doporučoval neminout, protože mezi oběma dámami je dost zlé krve kvůli incidentu z minulého roku. Edwards pry měla Perez napadnout na tréninku, ta zase tvrdí, že jí začal trenér Argentinky prvně škrtit. Každopádně teď si svoje křivdy půjdou vyříkat do klece a souboj dvou průměrných bojovnic by tak mohl díky tomu nabídnout něco navíc. Favoritka by však měla být Ailin Perez, která má síce dle svého vystupování bojování jen jako takový vedlejšák k OnlyFans, ale má solidní wrestling a dobrou kontrolu na zemi, což Joselyne bude jen těžce kontrovat.

Tip: Perez na TKO

Nejnovější články