Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 303

Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 303 Alex Pereira vs. Jiří Procházka 1 | zdroj: Profimedia

Už dnes v noci nás čeká turnaj UFC 303, v redakci jsme si tedy opět zkusili zahrát na věštce a natipovat výsledky a průběh vybraných zápasů. 

Alex Pereira vs. Jiří Procházka

Tomáš Bříza: Okolnosti tentokrát hrají do karet Procházkovi. Prohra vás jako bojovníka nakopne, obzvlášť když víte, že jste měli vítězství na dosah a dokážete pojmenovat chyby. V prvním zápase sehrály zásadní roli Alexovy calf kicky, které Jirku ve druhém kole donutily zatlačit na pilu až moc. Není ale tajemstvím, že Poatan si z nedávného souboje s Hillem odnesl zlomené prsty a kdo ví, jak moc se mu bude chtít kopat, i když v boji bolest umlčí adrenalin. I kdyby ale nekopal, tak je to pořád ten nejhorší typ soupeře, protože je nebezpečný od začátku do konce. V situacích, kdy se většina ostatních psychicky zlomí a zpanikaří, on zůstává ledově klidný a dokáže jedním ležérním hákem otočit průběh zápasu. Procházka to moc dobře ví a věřím, že tentokrát si dá pozor, i když nepochybuju, že u obrazovek opět prožijeme pár infarktů. V prvním duelu dokázal Brazilcovou obranou procházet a dostat ho do problémů, takže doufám, že tentokrát to dotáhne do vítězného konce.

Tip: Procházka 2. nebo 3. kolo T/KO

 

Michael Cron: Odveta pár měsíců po předešlém zápase, to už jsme tady nedávno měli a skončilo to škaredým (krásným) KO, kterým Makchachev poslal Volkanovského do sestupné spirály. A i když ostatní srovnání mezi těmito zápasy kulhá na obě nohy, myslím, že tady to skončí podobně a brazilský indián povede 2:0 na zápasy. Kromě našeho fanouškovství těžko vidět Procházku jako favorita, Pereira je pro něj velmi špatný matchup, opět mu bude brát přední nohu a bude se mu dařit odolávat “dokonalé bouři” tak dlouho, než sám něco trefí. Vidím to tak 65:35 pro Pereiru.

Tip: Pereira T/KO

 

Aleš Smutný: Já to zakřiknu, vím to… ale prostě něco mi říká, že tentokrát Jirka překvapí. Tedy, my zapomínáme, že už v prvním zápase to nebylo špatné (až do momentu, kdy to špatné bylo) a dokázal Pereiru dostat pod tlak. Pereirovi nepomůže moc fakt, že naskakuje do zápasu z probíhajícího turné… tak já budu doufat… 

Tip: Procházka TKO 3. kolo

 

Jakub Chrpa: Věřím, že tentokrát Jiřina svého oponenta “zpráská jako psa”. Minule od toho nebyl daleko a až do ukončení zápasu vyhrával. Pokud vše půjde podle plánu, Jirkovi po návratu na Moravu kalhoty vážně padat nebudou, protože okolo nich bude pás šampiona UFC.

Tip: Procházka KO

 

Brian Ortega vs. Diego Lopes

Michael Cron: Na tenhle zápas bych se asi mnohem víc těšil, kdyby za sebou oba bojovníci měli plnou přípravu, takhle jsem opatrný. Ortega měl velmi náročné a nakonec neúspěšné shazování (pokud to nedal na Gasteluma) a zápas tak proběhne místo pérové váhy v lehké. Pokud ale budou oba v neděli nad ránem stoprocentní, čeká nás velmi zajímavý fight typologicky podobných bojovníků, v kterém bych dal mírně větší šanci Lopesovi. Věřím mu krapet víc jak v postoji, tak na zemi.

Tip: Lopes na body

 

Aleš Smutný: Už dávno Ortegu nepodceňuju. Prohrává jen s nejlepšími a tady bude mít výhodu vyšší váhy. Lopes shodil na 145, T-City to v průběhu vzdal a začal rehydrovat. Ortega si dal i delší pauzu a v nové podobě vypadá, že by mohl rychle skočit po šanci sebrat Topuriovi titul… pokud tedy…

Tip: Ortega submise ve 4. kole


Jakub Chrpa: Lopes má skvělý hype, i tak si ale myslím, že ho Ortega vezme do hlubokých vod, ve kterých ukáže své BJJ.

Tip: Ortega na submisi

 

Anthony Smith vs. Roman Dolidze

Tomáš Bříza: Smith je už nějakou dobu za zenitem, a pokud by šel s Ulbergem, jak tomu původně mělo být, šance na vítězství bych mu moc nedával. Dolidze je ale střední váha, kde v posledních dvou zápasech nestačil na Vettoriho ani Imavova.

Tip: Smith na body

 

Michael Cron: Bože a Romane, ochraňujte nás před dalším proniknutím Anthonyho Smithe do jakékoliv blízkosti šance na titul. Cringe máme v polotíze dost od Hilla, nepotřebujeme to ještě násobit.

Tip: Dolidze na body

 

Aleš Smutný: Smith je nevyzpytatelný, I když jeho titulák bylo jen naprosté štěstí a je prostě za zenitem. Dolidze jde o váhovku výš… 

Věřím, že uprostřed zápasu začne Smith křičet, že Dolidze ohrožuje jeho rodinu a stejně to nedá. 

Tip: Dolidze na body

 

Ian Machado Garry vs. Michael Venom Page

Tomáš Bříza: MVP! MVP! Patřím mezi velké fanoušky tohohle unikátního bojovníka. Na souboj s někým takovým se dá jen těžko připravit, protože těžko seženete podobné sparring parťáky. Můžete sice zkusit naverbovat kluky z kickboxu light kontaktu, ale ti asi moc nevydrží. Garry má do budoucna určitě potenciál, ale v postoji podle mě na Page mít nebude. Pokud by se mu to podařilo vzít na zem, tak by to byla jiná písnička, ale nějak si to moc neumím představit. Spíš ho MVP vypinká z bezpečné vzdálenosti a doufám, že ho brzo uvidíme proti Shavkatovi nebo Edwardsovi, tyhle zápasy by mě fakt zajímaly.

Tip: Page na body

 

Aleš Smutný: Garry je otravný a stejně tak je dobrý. Má na své straně teoreticky všechno, kromě zkušeností. Těch má Page na rozdávání. Ale… bude to hezký zápas, který bohužel vyhraje otravné mládí a budoucí šampion. 

Tip: Garry na body

 

Joe Pyfer vs. Marc-Andre Barriault

Tomáš Bříza: Přiznávám, jedu v “hype trainu” Joea Pyfera, který upoutal mou pozornost už v Dana White's Contender Series. Má sice před sebou kus práce, ale ránu má jako když kopne kůň a ani na zemi není marný, jak ukázal v grapplingových zápasech. Barriault by pro něj mohl být hratelný soupeř.

Tip: Pyfer T/KO

 

Cub Swanson vs. Andre Fili

Tomáš Bříza: Na tohle bych asi peníze nevsadil, ale zápas to podle mě bude atraktivní. Swanson už má sice ve 40 letech to nejlepší za sebou, ale na odpis ještě určitě není. Fili by tam v postoji mohl něco chytit.

Tip: Swanson T/KO

 

Andrei Arlovski vs. Martin Buday

Tomáš Bříza: Obrovská šance pro Martina. Arlovski má nejlepší léta dávno za sebou a jeho dny v UFC se nezadržitelně chýlí ke konci, přesto by výhra nad ním v životopise působila dobře. Vyzrát na tak zkušeného veterána ale asi nebude úplně snadné, ale věřím, že “Badysovi” se to podaří a nenechá se takticky vypinkat na body.

Tip: Buday na submisi

 

Jakub Chrpa: Buday má velmi nudné zápasy a ve většině z nich měl veliké štěstí. Arlovski si ale už na sklonku kariéry jen hezky boduje a vypadá to, že si opět jen přijde pro výplatu.

Tip: Buday na submisi

 

Michael Cron: Andrei si díky bezprecedentní smlouvě chodí párkrát ročně zapinkat do oktagonu a dál syslí na doživotní pohodový relax na Floridě. Jeho motivace nějak seriozněji trénovat je tak diskutabilní. Na druhou stranu, jeho rozvážný a opatrný styl boje z dálky by vlastně na poměrně nevýrazného Budaye mohl platit. S podobně bojujícím Brzeskim vyhrál jen díky selektivní slepotě sudích, a pokud se mu nepodaří dostat Arlovského na zem nebo alespoň přišpendlit na pletivo, může mu zápas proklouznout mezi prsty na bodech.

Tip: Arlovski na body

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články