Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 307

Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 307 Alex Pereira vs. Khalil Rountree | zdroj: Profimedia

Alex Pereira vs. Khalil Rountree Jr.

Tomáš Bříza: Tohle je zápas na míru postavený pro Pereiru. Šance, že se ho bude Rountree snažit dostat na zem je mizivá a i kdyby, tak se z něj za pár týdnů přípravy nestane elitní wrestler/grappler. Jenže, vždycky když mám pocit, že je favorit tak jasný, že ani nemá cenu o něm pochybovat, tak outsider překvapí. Poatan teď působí dojmem, že je neporazitelný, ale Khalil určitě není bez šance. Ránu samozřejmě má a když se trefí… Pereira je ale v postoji až moc zkušený, abych sázel proti němu.

Tip: Pereira TKO


Nikola Andreev: Alex Pereira je v tomto zápase jasným favoritem. Khalil Rountree Jr. se na cestě k titulu neprobojoval přes nejlepší soupeře, ale ocitl se pouze ve správný čas na správném místě. 

Zatímco Pereira v polotěžké váze porazil Blachowicze, dvakrát Procházku a Hilla, Rountree naposledy vyhrál nad uvadajícím Anthony Smithem a průměrným Daukausem.

Rountree má sice obrovskou sílu, ale Pereira je považován za jednoho z největších knockoutérů v UFC. Očekávám, že Pereira zvládne Rountreeho do druhého kola a jak jinak, než přesným levým hákem.

Slabinou Pereiry je obrana proti strhům, ale Rountree není typ bojovníka, který by ho v tomto směru otestoval. Během 15 zápasů v UFC se o žádný pokus o takedown nepostaral. Proto sázka na Rountreeho znamená věřit, že dokáže Pereiru trefit. Přesnost zásahů Rountreeho je ale 39 %, zatímco u Pereiry 63 %.

Tip: Pereira TKO ve 2. kole


Michael Cron: Chtěl jsem tu napsat něco zajímavého o tom jak je Rountree neoprávněně podceňován a jak Pereirovi vytře zrak a nastoupí místo něj na trůn polotěžké divize. Jenže to tam prostě nevidím, nevidím nic, co by v mých očích ospravedlnilo to tu říct. Levý hák, bum, konec, pojedem dál.

Tip: Pereira


Raquel Pennington vs. Julianna Peña

Nikola Andreev: V zápase by ani jedna z bojovnic neměla mít výraznou převahu. Peña může hrozit na zemi, ale není pravděpodobné, že by Pennington dokázala ukončit nebo jí nějak výrazně otřást. Pennington by měla mít mírnou převahu v postoji. Peña ale ustála pět kol proti Amandě Nunes a myslím, že k ukončení před časem v tomto souboji nedojde.

Tip: Pennington na body

Jose Aldo vs. Mario Bautista

Nikola Andreev: Jose Aldo vypadal v květnovém zápase proti Jonathanovi Martinezovi fantasticky, kdy dokázal svého soupeře naprosto neutralizovat. Aldo připomínal svou mladší verzi, ale otázkou zůstává, zda na jeho výkon neměl vliv i fakt, že Martinez zřejmě nezvládl tlak velkého publika v Riu.

Mario Bautista podle mě není tak těžkým soupeřem jako Martinez, přesto je Aldo v tomto zápase outsiderem. Bautista přichází po výhře na body nad Ricky Simonem, což je pro něj největší vítězství kariéry.

Bautista se pokusí Alda dostat na zem a tam ho trestat. Jeho taktika je založená na pozičním boji, ale pokud má šanci, umí se chopit příležitosti k submisi. Bautista má 44% úspěšnost takedownů a průměrně jich provádí 2,25 za 15 minut.

Aldo je známý svou vynikající obranou proti takedownům – aktuálně ji má na 91 %. Dokázal ubránit všech 16 pokusů Meraba Dvalishviliho, což hovoří za vše.

Když Aldo dokázal udržet zápas v postoji proti Dvalishvilimu, dokáže to i proti Bautistovi. Zápas tak pravděpodobně proběhne převážně ve stoje, kde Aldo stále vyniká jako skvělý striker. I když v této fázi kariéry už nemá takový knockoutový potenciál, jeho obrana by měla stačit na to, aby se Bautista nemohl dostat ke své hře.

Tip: Aldo na body


Tomáš Bříza: Věřím Josému, je to pořád elitní bojovník, který většinou nestačí jen na ty nejlepší z nejlepších. V postoji by mu Bautista neměl stačit a jak už psal Nikola, Aldo má skvělou obranu proti takedownům, takže vzít ho na zem nebude vůbec snadné.

Tip: Aldo na body


Ketlen Vieira vs. Kayla Harrison

Tomáš Bříza: Tady asi není o čem a Harrison se přes Brazilku probije k titulové šanci.

Tip: Harrison


Roman Dolidze vs. Kevin Holland

Michael Cron: Tady by měly být karty rozdané poměrně jasně, v postoji by měl Holland být rychlejším a přesnějším zápasníkem. Jenže jakmile se Dolidzemu podaří zkrátit vzdálenost a chytí Hollanda do klinče nebo jej nedejbože strhne na zem, bude mít populární Kevin problém. Navíc Holland poslední dobou chodil spíše welter a Dolidze by měl mít silovou a váhovou převahu. Větší šanci tak dávám gruzínskému válečníkovi.

Tip: Dolidze, před limitem


Tomáš Bříza: Holland je zábavný borec, který navíc kývne na každou výzvu, což se celkem podepsalo na jeho nepříliš lichotivé bilanci. Teď jde navíc do střední váhy, kde je doma Dolidze, který by měl mít silovou a nejspíš i váhovu převahu, vždyť naposledy zabodoval i v polotíze, kde porazil Anthonyho Smithe. 

Tip: Dolidze

 

Stephen Thompson vs. Joaquin Buckley

Michael Cron: Již 41letý Wonderboy Thompson je v tomto zápase trochu překvapivě docela velký outsider. Stále je to však skvělý a pořád hodně rychlý postojář a proti komu jinému si připsat jednu z posledních výher kariéry než proti Buckleymu? Nový Mansá Músa by neměl hrozit nějakým wrestlingem, což je Stephenova achillova pata, a spíše bude chtít ukázat střídání generací a Thompsona porazit v jeho nejlepší disciplíně. A myslím, že narazí.

Tip: Thompson na body

 

Cesar Almeida vs. Ihor Potieria

Tomáš Bříza: Fandit budu Ihorovi, ale velkou šanci na vítězství mu proti bývalému úspěšnému kickboxerovi Almeidovi nedávám.

Tip: Almeida T/KO

 

Ryan Spann vs. Ovince Saint Preux

Michael Cron: OSP je veteránem ve všech aspektech, 41 let, na tachometru spousty bitev a bohužel také velice skleněná brada. Ryan Spann sice táhne sérii tří porážek v řadě, tady ale bude jasně rychlejší, hlavně v postoji a měl by v klidu vyhrát.

Tip: Spann, TKO


Carla Esparza vs. Tecia Pennington

Michael Cron: Z šampionky sešup na druhý zápas prelims v Utahu… no asi může být Carla Esparza ráda, že si svůj rozlučkový zápas neodbude ve skladišti APEX. Alespoň však dostala rovnocennou soupeřku. Tecia Pennington (roz. Torres) je specialistka na body (za svou kariéru si připsala pouhé dva zápasy s ukončením) a průměrná postojářka. Řekl bych, že ji Carla s jistými potížemi uválí (snad si po loňském narození potomka uchovala dobré kardio), vyhraje na body a rozloučí se se svým aktivním sportovním životem.

Tip: Esparza na body

Nejnovější články