Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 308

Redakce tipuje výsledky zápasů na UFC 308 Ilia Topuria a Max Holloway | zdroj: Profimedia

Turnaj UFC 308 je tady, takže jsme si v redakci opět zkusili zahrát na věštce a přinášíme vám předpovědi vybraných zápasů.

Ilia Topuria vs. Max Holloway

Tomáš Bříza: Strašně těžké tenhle zápas předvídat. Už minule jsem si myslel, že Topuria narazí, ale nakonec Volkanovskiho sesadil ve velkém stylu. Umím si představit, že se mu to povede i s Maxem. Ten je ale typově úplně jiný bojovník než Volk a bude mít oproti „El Matadorovi“ celkem výraznou výškovou převahu. A jakmile se rozjede, bude Iliu čím dál tím víc rozebírat. Pokud ho tedy nezradí fyzyčka, protože bylo vidět, že mu shazování zpět do pérové váhy dalo celkem zabrat.

Tip: Holloway na body

 

Aleš Smutný: Tak já tedy dám svůj polibek smrti Maxovi. Podle mne je pořád o dva řády lepší boxer, než Topuria, jediná věc, která je odděluje, je síla, která je na straně Španěla/ Gruzínce/ Němce. Jenže, Max ustál ještě silnější rány ze strany Poiriera. Úspěch Topurii bych viděl buď ve velmi pečlivé práci, kdy soupeře rozebere podobně, jako to v prvním a třetím zápasu udělal Volkanovski a nebo soupeře bude válet na pletivu a zemi. 

Tip: Holloway na body 

 

Jakub Chrpa: Pokud Ilia vezme boj na zem, může vyhrát. V postoji Max bude o něco lepší a je velká šance, že si Iliu postupně rozebere.

Tip: Holloway na body

 

Nikola Andreev: Pokud Topuria zůstane klidný a nenechá se vtáhnout do Hollowayovy hry, má velkou šanci na vítězství. Je silnější než Holloway, má lepší zem a pokud se bude držet své taktiky, věřím, že Maxe postupně rozebere a naboduje.

Tip: Topuria na body

 

Robert Whittaker vs. Khamzat Chimaev

Tomáš Bříza: Od Chimaeva jsem měl velká očekávání, dokonce jsem se kdysi s někým vsadil, že bude do roku a do dne šampionem. A byť zatím neprohrál, celkem ztratil auru nezastavitelného zabijáka. Spoustu soupeřů sice přejede naprosto s přehledem, ale v zápasech s Burnsem a Usmanem vypadal jako “smrtelník”. A se vší úctou, Robert Whittaker je podle mě soupeř na vyšším levelu. Má skvělou obranu proti takedownům a v postoji skvěle pracuje se vzdáleností, takže nebude snadné se k němu dostat. Zápas je navíc vypsán na pět kol a nad Khamzatovou fyzičkou visí po vleklých zdravotních problémech velký otazník. 

Tip: Whittaker na body

 

Aleš Smutný: Chimaeovi už vůbec nevěřím a tuplem ne ve střední váze. Jeho výkon s Usmanem, který měl na přípravu asi den, vypadal hrozivě a obecně se zdá, že cokoliv, co půjde přes dvě kola bude hrát do not Whittakerovi. Určitě není nemožné, že Chimaev Whittakera dostane na zem a uškrtí během dvou minut, jeho nástupy jsou pořád působivé, ale s Australanovou brilantní obranou proti takedownům budu prostě favorizovat zkušenějšího, techničtějšího a všestrannějšího borce. 

Tip: Whittaker TKO ve 4. kole

 

Michael Cron: Já bych šel ještě dál a řekl, že jak půjde zápas přes první kolo, bude mít Whittaker z půlky vyhráno. Kdysi zářící vycházející hvězda Khamzat Chimaev se mixem zdravotních trablů, neustálého problému se shazováním a zaplétáním se stále více do špinavé kavkazské politiky stal už jen svým vlastním stínem. Přesto je reálně dva vyhrané zápasy od titulu a možnosti se alespoň po sportovní stránce rehabilitovat. Jeho explozivní starty jsou sice úžasné, ale jeho fyzička do pozdějších fází fightu je pro mě největší otazník. A 5 kol? Podle mě pro Khamzata, který měl nejspíše i ve střední váze opět těžký weight cut, úplné sci-fi. Australský smrťák je dost zkušený na to, aby toho plně využil, přečkal úvodní nápor a postupně tahal Chimaeva do hlubších a hlubších vod.

Tip: Whittaker TKO

 

Jakub Chrpa: Očekávám dominanci ze strany Chimaeva. Pokud se ale Robovi podaří všechny takedowny ubránit, čeká jeho oponenta velmi dlouhá noc, která mu nebude říkat pane.

Tip: Chimaev na submisi

 

Nikola Andreev: Pokud Whittaker přežije úvodní Khamzatovu bouři, očekávám, že ve třetím kole převezme iniciativu a do posledního kola bude mít Chimaeva úplně rozbitého. Možná ho dokonce dokáže ukončit. Vše v tomto souboji tak bude záležet jen na odolnosti australského bojovníka. Khamzat nemá kondičku na více než tři kola. Takže pokud je Whittaker přežije, zvítězí.

Tip: Whittaker TKO

 

Magomed Ankalaev vs. Aleksandar Rakič

Tomáš Bříza: Tady nás asi čeká opatrný zápas z obou stran, oba pánové si moc dobře uvědomují, že v sázce je titulová šance. Rakič sice poslední dva fighty prohrál, ale pokaždé měl tak trochu smůlu. Proti Blachowiczovi ho zradilo koleno, proti Procházkovi zase fyzická kondice. Právě on je tak tím, kdo v podstatě nemá moc co ztratit a mohl by více riskovat. To ale nemá v povaze. A těžko mu dávat šanci proti Ankalaevovi, který má v arzenálu trochu víc zbraní a zahrozit by mohl i na zemi.

Tip: Ankalaev na body

Aleš Smutný: Rakič by byl sympatický bojovník, kdyby člověk odhlédl od jeho osobnosti a od přehnané pasivity v postojových přestřelkách. Což jde těžko. Ankalaev také není v postoji zrovna vrchol agresivity, ale má prostě mnohem komplexnější techniku a pochybuji, že se v tomhle vyřazováku “kdo půjde o titul” bude Rakušanovi dařit.

Tip: Ankalaev na body

 

Michael Cron: “Ten, o kom se nemluví” v kancelářích UFC v souvislosti s titulovým zápasem. Ankalaev by si ale ten zápas ještě jednou určitě zasloužil a v nepříliš atraktivním bojovém projevu rozhodně není v poněkud bídné polotíze sám. Prý mu pak sám Dana řekl, že musí tentokrát předvést skutečně působivý výkon, aby ho vzali na milost. Rakić je při vší úctě prakticky to samé v bleděmodrém, v posledním zápase se ale alespoň nechal spektakulárně ukončit. 

Mhm… bude tříkolová taktická bitva v postoji, proložená pár pokusy Ankalaeva o strh, čímž zvrátí zápas na svou stranu a vyslouží si návrat na konec čekatelské řady na titulák.

Tip: Ankalaev na body

 

Nikola Andreev: Rakič má mírnou výhodu výšky a dosahu a pokud bude Ankalaev pokračovat ve svém pasivním stylu a bojovat z dálky, může Rakič na body vyhrát. Více se však přikláním k tomu, že bude souboj často tahat na zem, kde bude Rakiče drtit a souboj ukončí na ground and pound.

Tip: Ankalaev na TKO

 

Lerone Murphy vs. Dan Ige

Nikola Andreev: Murphy je komplexnějším a technicky lepším bojovníkem než Ige. Má však pomalejší začátky, a tím se vystavuje nebezpečí, že ho Ige překvapí nečekanými údery. Také není radno podceňovat Igeho houževnatost. Je tvrdým bojovníkem, který se nikdy nevzdává. Nejpravděpodobnějším scénářem tak bude, že Murphy překoná rozpačité první kolo a v dalších dvou Igeho naboduje.

Tip: Murphy na body

 

Shara Magomedov vs. Armen Petrosyan

Tomáš Bříza: Magomedov má nakročeno stát se další dagestánskou hvězdou. Navíc od většiny svých krajanů preferuje boj v postoji a je radost na jeho zápasy koukat. Petrosyan by pro něj měl být další soupeř relativně na míru.

Tip: Magomedov

 

Michael Cron: Sympaťák Shara je tak trochu černá ovce dagestánských hochů, sám totiž neoplývá příliš dobrým wrestlingem a jde spíše o agresivního postojáře. V UFC se s ním ale zatím lidi právě raději přestřelují a Petrosyan nejspíše nebude výjimkou, na což doplatí, protože Shara je přes pár očních a charakterových nedostatků skvělým fighterem. Petrosyan tak jeho rozlet ještě nezastaví.

Tip: Sharabudtin, TKO

 

Geoff Neal vs. Rafael dos Anjos

Aleš Smutný: Strašně bych přál RDA ještě jeden úspěch, ale jestli mu něco nesedí, jsou to výrazně vyšší soupeři a přesně to Neal je. Ten už je sice také za zenitem, ale pokud neudělá chybu, prosté držení si RDA od těla většinou stačí na to, aby Brazilci zápas zhořkl.

Tip: Neal na body

 

Myktybek Orolbai vs. Mateusz Rebeck

Jakub Chrpa: Mateusz je skvělý zápasník, který až do svého posledního zápasu dominoval.  V něm ale ukázal, že na špičku UFC ještě nemá. Orolbai sice určitě je porazitelný, ale dnes nás to ještě nečeká.

Tip: Orolbai na body

 

Kennedy Nzechukwu vs. Chris Barnett

Aleš Smutný: Nzechukwu jde do těžké váhy a myslím si, že ho čeká ze strany Barnetta docela výbušné přivítání. Barnett je sice nekonzistentní, ale dokáže vytáhnout z rukávu pohyby, které byste u fightera jeho velikosti nečekali a posun o váhu výš je zrovna tady hodně cítit.

Tip: Barnett KO

 

Farid Basharat vs. Victor Hugo

Aleš Smutný: Hugo byl největší outsider na kartě a tak se zjevně ani nesnažil shodit a převážil o celých 10 liber, čímž splnil limit na pérovou a ne bantamovou váhu, kde měl bojovat. Nesmírně neprofesionální přístup, ale zároveň také velká výhoda, protože Basharat na bantam shazoval. Pořád si ale myslím, že kvalita zvítězí nad statistikou, která favorizuje bojovníky, kteří převáží.

Tip: Basharat na TKO v 2. kole

 

Michael Cron: Bídník Hugo se na shazování buďto totálně vykašlal nebo si špatně přečetl smlouvu a danou váhovou kategorii, což je s jeho jménem snad ještě horší. Nejde o nějakého nýmanda, i když z Oktagonu známý Basharat je rozhodně kvalitnější fighter. Vypočítavost brazilského iliteráta ale znamená, že v kleci si to rozdají s víceméně rovnou šancí. Přesto bych krapet favorizoval Farida.

Tip: Basharat na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články