Šéf UFC vyskočil nadšením ze židle a podceňovanou bojovnici odměnil za tvrdé KO smlouvou

Šéf UFC vyskočil nadšením ze židle a podceňovanou bojovnici odměnil za tvrdé KO smlouvou Šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Letošní série Dana White’s Contender Series, v níž šéf UFC hledá nové talenty do své organizace, přinesla další zajímavý příběh. 28letá venezuelská bojovnice Yuneisy Duben nastupovala do zápasu jako obrovský outsider, nakonec ale slavila rychlé vítězství.

Nebylo těžké pochopit, proč byla Duben považována za outsidera. Měla totiž na kontě pouze pár amatérských duelů a ve 4 dosavadních profi zápasech čelila pouze nezkušeným soupeřkám, které bez problémů knockoutovala. Tentokrát ji ale čekala Kanaďanka Shannon Clark, která na tom sice kvantitativně byla podobně, na první pohled ale vypadala ve větší formě a především čelila v kariéře větším výzvám. V prestižní organizaci LFA to dokonce dotáhla až k šampionskému pásu.

Jenže jakmile se zavřou dveře oktagonu, kurzy sázkových kanceláří neznamenají vůbec nic. I když možná mohly i samotnou Clark utvrdit v tom, že proti ní nemá Duben nejmenší šanci. To se však rychle ukázalo jako mylný předpoklad. Zatímco celkem lehkovážně pochodovala kupředu, schytávala od Venezuelanky údery. Už po minutě a deseti vteřinách si pak Duben načasovala tvrdý zadní capák, který ještě zamaskovala za náznak takedownu. A když takováhle bomba dopadne přímo na bradu, je to konečná. Vyzdvihnout si v tomto případě zaslouží rozhodčí Mike Beltran, díky jehož pohotové reakci nedopadl zbytečný dobíjecí úder.

Dana White okamžitě v úžasu vyletěl ze stoličky a vítězce sdělil, že smlouvu s UFC má jistou. „Na světě jsou dva typy lidí. Jedni nastoupí s tím, že ó můj bože, já jsem outsider 13:1. A pak jsou lidi, kteří si řeknou: jak se opovažujete udělat ze mě takového outsidera? Pár takových jsme dnes viděli a já to mám rád, na tomhle je ta show postavená. Nevím, jestli umí zápasit na zemi, jestli umí kopat, nebo ubránit takedown, ale byl to jeden z nejimpresivnějších knockoutů, jaké jsem kdy viděl. Byla obrovský outsider a trvalo jí to jen minutu a třináct vteřin. Gratuluji, jsi v UFC,“ básnil o chvíli později, zatímco Duben se vedle něj tetelila s plyšovým prasátkem v náručí. Na drsnou bojovnici byste jí asi na první pohled netipovali.

„Dana nebude zklamaný, vždycky udělám show,“ slíbila pak sympatická Venezuelanka svému novému šéfovi i fanouškům. Její případ ale krásně ilustruje problém s Contender Series. I sám White často opakuje, že v jeho očích vůbec nezáleží na tom, co jste dokázali v předchozích zápasech. Stačí tedy mít trochu štěstí a můžete se do nejslavnější organizace dostat po zádech někoho, kdo by si to zasloužil víc. Je to ale teprve začátek, mezi elitou totiž skutečně uspěje jen malý zlomek bojovníků a bojovnic naverbovaných z DWCS. Třeba Jamahal Hill a Sean O’Malley to ale dotáhli až na šampiony.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články